Menu Shopping cart
Vaša košarica je prazna
Podprite nas
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
Dogodki
1. - 5. julij 2024 - Delavnica

Počitniške delavnice za otroke PovezujeM

JULIJSKI TERMIN ODPOVEDUJEMO

od ponedeljka do petka, od 1. do 5. julija 2024, vsak dan od 8.00 do 16.00

V času poletnih počitnic vabimo otroke na program delavnic, ki ga organiziramo muzeji ob parku Tivoli: Narodni muzej Slovenije (NMS), Moderna galerija (MG+), Mednarodni grafični likovni center (MGLC) in Švicarija, Muzej novejše in sodobne zgodovine Slovenije (MNSZS) in Narodna galerija (NG).

Na petdnevnih delavnicah bomo ob igri, ustvarjanju in druženju nekoliko drugače spoznavali umetnost in zgodovino ter odkrivali, kaj naše muzeje povezuje, kaj pa nas dela drugačne in posebne. Vse dni se bomo razgibali tudi na svežem zraku v parku Tivoli, obiskali tivolsko igrišče, se igrali družabne igre in se nasploh zelo zabavali!

Počitniške delavnice so namenjene otrokom od 6. do 12. leta.

Program

Ponedeljek - Muzej novejše in sodobne zgodovine Slovenije
v Muzeju novejše in sodobne zgodovine Slovenije (MNSZS, Celovška cesta 23) se bomo posvetili fotografiji. Raziskali bomo zanimivo zgodovino tega tehnološkega izuma in poiskali motive, ki jih je v svoj objektiv ujel izjemni fotoreporter Marjan Ciglič. Na ustvarjalni delavnici bomo izdelali gibljive slike ter spoznali, kako ustvariti fotografijo brez fotoaparata. Ustvarjalni navdih bomo poiskali na sprehodu skozi park Tivoli, preizkusili pa se bomo tudi v starih otroških igrah.

Torek - Mednarodni grafični likovni center
v MGLC Švicariji (Pod turnom 4) se bomo ustvarjalno in konceptualno spoprijeli s pojmom točke. Ta je lahko na začetku, na koncu ali pa nekje vmes na takem mestu, da se zaradi nje nekaj temeljito spremeni ali zaobrne. Na kakšne načine točke potujejo iz domišljije v svet likovnih del, bomo izhajali iz iskrenih osebno izpovednih zgodb umetnice Saše Bezjak in drugih umetniških zgodb na razstavi PUNCTUM (Točka).

Sreda - Narodni muzej Slovenije
v Narodnem muzeju Slovenije (NMS, Prešernova cesta 20) smo na podstrešju muzeja odkrili skrivnostno steklenico, ki skriva starodavno sporočilo. Odpravili se bomo na pustolovščino in kakor detektivi z budnimi očmi in skupnimi močmi razvozlali Albertovo izgubljeno šifro. Po poti bomo prebrali staroegipčanske hieroglife in razvozlali rimske napise v kamnu. Odkrili bomo pomen tiska in se seznanili s sodobnimi pisavami.

Četrtek - Narodna galerija
v Narodni galeriji (NGS, Prešernova cesta 24) bomo postali galerijski popotniki in se odpravili na potep proti Triglavu in izvedeli, katero mogočno bitje z zlatimi rogovi je nekoč varovalo ta planinski raj, kako so se umetniki nekdaj sploh lotili slikanja krajine in kdo med predstavljenimi slikarji je bil najbolj navdušen popotnik in planinec. Popotniki se bomo na raziskovanje odpravili tudi v park Tivoli in rešili kratek kviz, ki nam bo prinesel lepe nagrade!

Petek - Moderna galerija
v Moderni galeriji (MG+, Cankarjeva 15) bomo to poletje raziskovali čas. Na razstavi U3 - Proti toku časa bomo spoznali sodobne avtorje, ki o času premišljujejo skozi odnose, izkušnje in interpretacije. Tudi sami bomo poskušali ujeti čas! Razmišljali bomo, na kakšne vse načine bi čas lahko ujeli, raziskovali njegove skrivnosti in zapletenosti ter pri tem eksperimentirali in se izražali v različnih (likovnih) tehnikah.

Cena, prijave in dodatne informacije

Cena: 140 EUR (za otroke iz iste družine velja popust: 10 % za drugega otroka, 15 % za tretjega otroka, četrti otrok brezplačno). 

Poleg vstopnine, vodstva, programa in materiala za ustvarjanje cena vključuje tudi kosilo in pijačo. Malico otroci prinesejo s seboj.

Prijave: sprejemamo preko spletnega obrazca spodaj do 24. junija oziroma do zapolnitve mest. Prijave za posamezne dneve niso mogoče. Po prijavi prejmete potrditveno sporočilo, teden dni pred začetkom delavnic pa še podrobnejše informacije glede izvedbe.

Dodatne informacije: dejavnosti@ng-slo.si in (01) 24 15 415 / (01) 24 15 435

Pridržujemo si pravico do spremembe oz. odpovedi programa v primeru slabega vremena ali premajhnega števila prijav. O morebitni spremembi vas bomo obvestili najkasneje teden dni pred izvedbo.

Ob prijavi soglašate, da lahko ustanove organizatorke delavnic fotografije in videoposnetke otrok, posnete na teh delavnicah, uporabimo v arhivske in promocijske namene navedenih ustanov. Muzeji se, skladno z veljavnimi predpisi, zavezujemo vaše osebne podatke skrbno varovati in uporabljati izključno za namene izpeljave dejavnosti in obveščanja o programskih vsebinah.