Menu Shopping cart
Vaša košarica je prazna
Podprite nas
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
Dogodki
19.-23. junij 2023 - Delavnica

Poletne počitniške delavnice za devetošolce

Ustvarjanje in spoznavanje galerijske zbirke

19. do 23. junij
od 10.00 do 15.00

Devetošolce in devetošolke vabimo, da se nam po zaključku šolskega leta pridružijo na poletnih počitniških delavnicah. Skupaj z galerijskimi animatorji in likovnimi pedagogi boste spoznali galerijske zbirke in se spoznali z različnimi likovnimi tehnikami. 

Program:
  • 19.6.: V razstavišču bomo navdih za risanje s pasteli iskali med deli slovenskih impresionistov, Ivana Groharja, Riharda Jakopiča, Matije Jame in Mateja Sternena. 
  • 20.6.: V Stalni zbirki med kiparskimi deli najdemo mavčne odlitke znamenitih antičnih plastik iz pariškega Louvra. Ogledali si jih bomo, nato pa se bomo naučili, kako s pomočjo kalupa izdelati mavčni odlitek.
  • 21.6.: Sprehodili se bomo po občasni razstavi Rembrandt. Grafike največjega starega mojstra in se pobližje spoznali z enim od največjih velikanov zahodnega evropskega slikarstva. Rembrandt je svoje velike in ambiciozne grafike ustvaril v tehniki suhe igle. V tej tehniki se bomo preskusili tudi sami in ustvarili lastne grafične odtise. 
  • 22.6.: Poletje je kot nalašč za ustvarjanje na prostem. Po vzoru plenerističnih slikarjev bomo s seboj vzeli palete, čopiče in papir ter se odpravili v park Tivoli, kjer bomo slikali v tehniki akvarela.
  • 23.6.: Svoje potrebščine (ali vaše umetnine, ki ste jih izdelali na delavnicah) boste lahko pospravili v tote torbe, ki jih boste pred tem okrasili z barvami za tekstil.  

Cena celotnega sklopa delavnic: 125 EUR

Cena posamezne delavnice: 25 EUR

Zbirno mesto: steklena vhodna avla, Prešernova cesta 24

V ceno je vključena vstopnina na stalno zbirko in na občasno razstavo, vodenje, ustvarjalni material, kosilo in pijača. 

informacij:
E: dejavnosti@ng-slo.siT: (01) 24 15 435 / (01) 24 15 415

*Pridržujemo si pravico do spremembe programa.