Menu Shopping cart
Vaša košarica je prazna
Podprite nas
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
Dogodki
26. - 30. avgust 2024 - Delavnica

Poletne počitniške delavnice za otroke - IV. termin

Počitniško varstvo z ustvarjanjem za otroke od 5. do 11. leta

Otroke vabimo na spoznavanje umetnin, igro in ustvarjanje v družbi vrstnikov. Raziskovali bomo umetnine na razstavah, reševali galerijske uganke ter poskrbeli tudi za igro in zabavo na prostem v bližnjem parku.

Primerno za: otroke od 5. do 11. leta

Termin: od ponedeljka do petka, od 26. do 30. avgusta 2024, od 8.00 do 16.00

*Otroke lahko po potrebi pripeljete že ob 7.45 in jih pridete iskat že pred 16. uro. O tem nas obvestite ob prijavi v opombah.

Cena posamezne delavnice (1 dan): 35 EUR, za člane Galovega kluba 30 EUR

Cena sklopa 5 delavnic: 150 EUR, za člane Galovega kluba 135 EUR

Cena vključuje: vstopnino na stalno zbirko in na občasno razstavo, vodenje, varstvo otroka, ustvarjalni material, kosilo, malico in pijačo

Popusti za otroke iz iste družine: 2. otrok: 10 % popust, 3. otrok: 15 % popust (popusti se ne seštevajo)


PROGRAM DELAVNIC

Ponedeljek: Reliefni odtisi Marjana Pogačnika
Na vodenem ogledu po razstavi slovenskega grafika Marjana Pogačnika bomo spoznali posebnost grafičnih reliefnih odtisov. Ogledali si bomo grafični atelje in preše, na katerih je umetnik odtiskoval svoje mojstrovine ter se seznanili z različnimi grafičnimi tehnikami. Nato bomo na slepem odtisu, odtisnjenem z originalne Pogačnikove grafične plošče, poustvarili svoje barvne grafične reliefne odtise.

Torek: Galerijske zverinice
Na slikah v stalni zbirki bomo našli tako velike krvoločne zveri, ki so lomastile in strašile po naseljih, kot tudi male, skoraj nevidne živalice, ki jih opazimo samo ob podrobnem gledanju umetnin. Iz filca bomo izdelali obeske ali elastična knjižna kazala v obliki pravih ali domišljijskih zverinic.

Sreda: Poletni večeri
V stalni zbirki si bomo ogledali umetnine slikarjev, ki so se sredi noči s svetilkami potepali po travnikih ali se v večernih urah v svojih stanovanjih lotili slikanja nočnih prizorov. Na delavnici bomo ustvarili okrašene lanterne, ki jih bomo lahko uporabili za razsvetljavo v toplih poletnih večerih.

Četrtek: Raziskovalci ozvezdij
Se radi ponoči zazrete v nebo in opazujete zvezde? V stalni zbirki si bomo ogledali krajine in raziskovali, kako so slikarji slikali nebo. Ustvarjali bomo na svežem zraku pred galerijo - na papir velikega formata bomo s čopiči naslikali nebo, zvezde pa bomo ustvarili z zobnimi ščetkami in posebnimi barvami, ki se svetijo v temi.

Petek: Poletni travniški kolaž iz blaga
Najbolj priljubljena slika med obiskovalci galerije je Poletje. To je podoba dekleta in otrok, ki na vrtu spletajo cvetlično girlando. Travniške cvetlice bodo tudi nam navdih, da ustvarimo svojo poletno umetnino - a mi se dela ne bomo lotili s čopičem in barvami, temveč bomo poletni prizor ustvarili kot kolaž iz blaga.


Dodatne informacije: T: 01 24 15 435 ali E: dejavnosti@ng-slo.si

Prijava

Prijavo oddajte preko spletnega obrazca. Prejeli boste avtomatski odgovor o uspešni prijavi.

Plačate lahko osebno pri blagajni Narodne galerije ali z nakazilom na TRR:
Narodna galerija, Puharjeva 9, 1000 Ljubljana 
IBAN (TRR): SI56 0110 0603 0377 028
Sklic: SI 00 22115
Koda namena: OTHR
Namen: Počitniške delavnice ime+priimek otroka

Po prejetem nakazilu vam bomo poslali račun, ki velja kot potrdilo.

 
Ime in priimek
Telefon
E-naslov
Opombe