Menu Shopping cart
Vaša košarica je prazna
Podprite nas
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
Dogodki
11. april 2024 - Posebno

Prijatelji Narodne galerije: strokovna ekskurzija v Trst

Z ogledom razstave Vincenta van Gogha v Muzeju Revoltella

Spoštovani Prijatelji Narodne galerije,

vabimo vas na strokovno ekskurzijo v Trst, kjer si bomo med drugim ogledali razstavo del Vincenta van Gogha v Muzeju Revoltella. Ekskurzijo bo spremljal kustos dr. Andrej Smrekar iz Narodne galerije, pripravljamo pa jo v sodelovanju s potovalno agencijo Ars Longa.

Program:

Zjutraj vožnja preko Sežane v Trst, ki velja za eno najbolj svetovljanskih mest v Sredozemlju. V mestu poleg Italijanov in Slovencev živijo tudi Židje, Grki, Armenci, Srbi in Hrvati. Oglede v mestu bomo zaokrožili s številnimi primeri iz bogate stavbne dediščine Trsta, kakršna sta klasicistična palača Carciotti (arhitekta Mattea Pertscha) in cerkev sv. Antona (arhitekta Pietra Nobile). Osrednji trg Piazza dell'Unità predstavlja lep primer historicistične ureditve iz časa, ko je bil Trst glavno pristanišče habsburške monarhije. Obkrožajo ga mestna hiša s spomenikom Karla VI., Palazzo del Governo in Palazzo Llyod. Sprehodili se bomo tudi do Narodnega doma. Sledi obisk Škofijske palače, kjer so pred leti za javnost znova odprli kapelo Presvete Trojice, ki jo je Ivanu Vurniku in njegovi ženi Heleni tik pred prvo svetovno vojno naročil zadnji slovenski škof v Trstu Andrej Karlin. Nato se bomo podali do palače Revoltella, ki posebej izstopa med historičnimi stavbami iz druge polovice 19. stoletja. Ogledali si bomo razstavo slik znamenitega nizozemskega postimpresionista Vincenta van Gogha. Razstava se ponaša z več kot 50 mojstrovinami, ki prihajajo iz muzeja Kröller-Müller v kraju Otterlo. Želja avtorjev razstave je dokumentirati celotno slikarjevo umetniško kariero, začenši od strastnega odnosa do temnih pokrajin njegove mladosti. Poudarki bodo tudi na drugih postajah njegovega življenja. Za obisk razstave se bo naša skupina razdelila v dva dela, pred oz. po obisku razstave pa bomo obiskali tudi Muzej Sartorio – vilo z bogato zbirko slik in pohištva. Po zaključenih ogledih se bomo vrnili v Ljubljano, kamor bomo prispeli v večernih urah.

Odhod: četrtek, 11. april 2024, ob 7.30 izpred hale Tivoli v Ljubljani

Prihod: isti dan v večernih urah v Ljubljano

Cena za Prijatelje Narodne galerije z veljavno izkaznico:

·        69 EUR ob udeležbi najmanj 38 potnikov

·        79 EUR ob udeležbi najmanj 30 potnikov

Cena za ostale:

·        89 EUR ob udeležbi najmanj 38 potnikov

·        99 EUR ob udeležbi najmanj 30 potnikov

Doplačila za vstopnine (na poti v gotovini): 21 EUR za vstopnine, rezervacije in avdio sistem s slušalkami

Cena vključuje: prevoz s sodobnim turističnim avtobusom po programu, stroške organizacije in kompetentnega strokovnega vodstva

Doplačila po želji: 5 EUR za zavarovanje rizika odpovedi

Prijave in rok plačila:

Prijave sprejemamo pri blagajni Narodne galerije na T: 01 24 15 418 ali E: blagajna@ng-slo.si Ob prijavi navedite, če želite plačati zavarovanje rizika odpovedi(priporočamo, saj le tako v primeru bolezni dobite povrnjen vplačan znesek).

Rok za prijavo: petek, 22. marec 2024

Rok za plačilo: četrtek, 28. marec 2024; plačniki odpovednega rizika morajo celoten znesek poravnati že ob prijavi, sicer zavarovanje ne velja

Podatki za nakazilo:

Narodna galerija

Puharjeva 9

1000 Ljubljana

IBAN (TRR): SI56 0110 0603 0377 028

Sklic: SI 00 22124

Namen: TRST

Koda namena: OTHR

Plačate lahko tudi osebno pri blagajni Narodne galerije od torka do nedelje od 10. do 18. ure, ob četrtkih do 20. ure.

Dodatne informacije:

E: prijatelji@ng-slo.si

T: 01 24 15 418 (blagajna)