Menu Shopping cart
Vaša košarica je prazna
Podprite nas
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
Dogodki
23. april 2024 - Predstavitev

Prijatelji Narodne galerije: voden ogled Muslimanskega kulturnega centra

torek, 23. april 2024, ob 9.45

V torek, 23. aprila 2024, organiziramo voden ogled Muslimanskega kulturnega centra Ljubljana, ki je zasnovan kot mesto v malem. V osrednjem delu kompleksa stoji džamija s povezanim objektom umivalnice oziroma abdesthane, ki predstavlja centralno točko projekta. Stavbe spremljajočega izobraževalnega, upravnega in stanovanjskega programa, ki so zbrane okrog džamije, ustvarjajo odprt prostor – trg.

Prosimo vas, da upoštevate navodila za spoštovanje notranjega reda Muslimanskega kulturnega centra. Vstop v džamijo z obuvali in v neprimernih oblačilih ni dovoljen, kar pomeni, da se mora spoštovati sproščeno-elegantni oblačilni kodeks z obutimi nogavicami, s pokritimi nogami in rokami ter nošnje pokrivala. Od obiskovalcev se pričakuje, da ob vstopu v džamijo spoštujejo svetost prostora. V notranjih prostorih in na ploščadi kompleksa ni dovoljeno kajenje, uživanje hrane in pijače (razen v gostinskem delu).

Zbirno mesto je ob 9.45 na ploščadi pred centrom (ob napisu Muslimanski kulturni center), Džamijska ulica 10. Voden ogled traja približno 90 minut in je brezplačen za Prijatelje Narodne galerije z veljavno izkaznico. Število udeležencev je omejeno, zato so obvezne prijave pri blagajni (T: 01 24 15 418, E: blagajna@ng-slo.si).

Veselimo se druženja z vami!