Menu Shopping cart
Vaša košarica je prazna
Podprite nas
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
Dogodki
Maj - oktober 2019 - Cikel dogodkov

Spremljevalni program ob razstavi Alan Ford teče častni krog

Za vse generacije

Malo je stripov ali sploh »tujerodnih kulturnih izdelkov«, ki so se tako zavlekli v pore takratne skupne jugoslovanske države in tu, kljub političnim spremembam, še vztrajajo. Alan Ford je eden izmed njih. Strip sta v obdobju 1969 do 1975 ustvarjala Italijana Luciano Secchi - Bunker in Roberto Raviola - Magnus. Razstava zajema 162 originalnih iz njunega skupnega obdobja ustvarjanja. Do sedaj je bila največja razstava originalov leta 2017 v Rimu, ko jih je bilo predstavljenih 30. S to, trenutno »največjo svetovno razstavo« originalnih tabel stripa želimo prikazati vkoreninjenost stripa Alan Ford v naš kulturni prostor in dostojno označiti 50. obletnico našega sopotnika. 

Vabljeni k ogledu, do 13. oktobra 2019! Vstop prost, izhod se plača: 5 eur/3 eur.

Ob razstavi smo pripravili bogat spremljevalni program:

Za odrasle

Javna vodstva po razstavi

Še zadnja javna vodstva po razstavi!

nedelja, 13. oktober, ob 11. in ob 12. uri:
  • vodi dr. Mitja Velikonja / profesor kulturoloških študij na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani, ekspert na področjih balkanologije, urbane kulture in subkulture, kulture vsakdanjega življenja, kritike ideologij, ter študije kolektivnega spomina in nostalgije.
    Vodstvo ob 11. uri je polno, za voden ogled ob 12. uri še nekaj prostih mest.
nedelja, 13. oktober, ob 16. uri:
  • vodi avtor razstave Rok Glavan / antikvar in veliki ljubitelj Alana Forda, pobudnik dražb starih knjig, pisec s področja knjig in zapriseženi sodni cenilec in izvedenec za stare knjige in tiske pri Ministrstvu za pravosodje RS, soavtor pomembnih razstav, ki predstavljajo zgodovino tiskane dediščine na Slovenskem.
V posamezno skupino za voden ogled sprejmemo do 30 obiskovalcev. Zagotovite si mesto: trgovina@ng-slo.si, (01) 24 15 418. Cena: vstopnina (5 eur/3 eur) + doplačilo za vodstvo 2,5 eur.
Za otroke in družine

Ogledi za družine z otroki in mladostniki

Spodbujamo družine z otroki in mladostniki, da prosti čas preživijo skupaj. Popestrite si ogled razstave z brezplačnim raziskovalnim listom. Naročite lahko tudi voden ogled razstave, prilagojen vsem družinskim članom.
Individualna vodstva po razstavi

Doplačilo za vodstvo (nad 10 oseb) 2,5 EUR na osebo
Doplačilo za vodstvo (3 do 9 oseb) 50 EUR na skupino

Naročila vodstev in informacije
Oddelek za izobraževanje in animacijo
T: (01) 24 15 435 / 24 15 415 / 24 15 414
E: dejavnosti@g-slo.si


* Pridržujemo si pravico do spremembe programa.