Menu Shopping cart
Vaša košarica je prazna
Podprite nas
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
Dogodki
7. junij 2023 - Posebno

Strokovna ekskurzija v Benetke: razstava Vittore Carpaccio

sreda, 7. junij 2023, ob 6.00

Vabimo vas na izlet v Benetke z obiskom razstave Vittoreja Carpaccia v Doževi palači. Po 60 letih je to prva pregledna razstava tega umetnika. Na ogled so slike in risbe, ki jih je posodilo 49 muzejev, galerij, cerkva, fundacij in zasebnih zbirk. »V Doževi palači je razstavljenih 40 platen in 30 risb, na šestih so risbe z obeh strani lista. Med vsemi so štiri dela iz Hrvaške: dve iz poliptiha zadrske katedrale sv. Anastazije, San Sebastian iz zagrebške galerije Strossmayer in Madona z otrokom iz samostana sv. Frančiška na Krku. Petim razstavljenim delom lahko rečemo, da so slovenska, čeprav sta le dve od teh še zmeraj v koprski stolnici Marijinega vnebovzetja. To sta največji deli na tokratni razstavi, in sicer Pokol nedolžnih otrok in Predstavitev v templju, ki so ju med letoma 2015 in 2018 prenovili v Restavratorskem centru ZVKDS in sta referenca, ki potrjuje, da so slovenski skrbniki takih umetnin sposobni dobro varovati zaklade svetovne dediščine.«*

Izlet bo potekal pod strokovnim vodstvom dr. Katre Meke in dr. Andreja Smrekarja iz Narodne galerije.

Program: Odhod iz Ljubljane (parkirišče Dolgi most) ob 6.00 in iz Kopra ob 7.10 (avtobusna postaja pri tržnici). Vožnja čez mejni prehod Škofije do parkirišča Tronchetto pred Benetkami, nato vožnja z ladjico do trga San Marco in ogled razstave Vittora Carpaccia v Doževi palači. Popoldan še ogled cerkvice Scuole Dalmate, ki jo je v celoti poslikal Vittore Carpaccio. Proti večeru vožnja z ladjico nazaj do Tronchetta in nato vrnitev z avtobusom v Slovenijo, kamor prispemo v večernih urah.

Cena: 109 EUR za Prijatelje Narodne galerije, 129 EUR za nečlane

Cena vključuje: avtobusni prevoz, cestnine in parkirnina, mestna taksa v Benetkah, 2 x prevoz z ladjo parkirišče Tronchetto-Benetke-parkirišče, vodenje strokovnega vodnika in turističnega vodnika ter organizacija izleta. Cena je izračunana pri minimalni udeležbi 40 potnikov.

Doplačilo za vstopnini: Razstava Vittore Carpaccio in Scuola Dalmata. Vstopnice za razstavo je potrebno nujno rezervirati – to bo storila turistična agencija. Ob prijavi nam sporočite, katere vrste vstopnico potrebujete (odrasli, študentje, starejši od 65 let).

Cena vstopnic odrasli: 18 EUR

Cena vstopnic za študente in starejše od 65 let: 14 EUR

Prijave: 01 24 15 418 (blagajna) ali blagajna@ng-slo.si

Rok prijave:14. 5. 2023 oziroma do zasedbe mest

Rok plačila: 24. 5. 2023. Plačate lahko osebno pri blagajni Narodne galerije ali z nakazilom na TRR.

Podatki za nakazilo:

Narodna galerija, Puharjeva 9, 1000 Ljubljana

IBAN: SI56 0110 0603 0377 028

Sklic: SI00 2023

Namen: Benetke

*Boris Šuligoj , članek Delo: Razstava, ki je vrnila umetnika v rojstne kraje