Menu Shopping cart
Vaša košarica je prazna
Podprite nas
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
Dogodki
15. maj-12. junij 2023 - Delavnica

Tečaj grafičnih tehnik globokega tiska za nadaljevalce: Rembrandtovo nasledstvo

Ob razstavi Rembrandtovih grafik

ob ponedeljkih od 15. maja do 12. junija 2023, od 16.30 do 19.30

V sklopu petih srečanj bomo spoznali grafične tehnike globokega tiska iz  17. stoletja - časa nizozemskega umetnika Rembrandta. Bil je inovator svojega časa, o čemer priča njegov neizmeren doprinos k umetnosti. Izpostaviti je treba njegov prispevek k razvoju umetniške grafike, s katero je vzpostavil avtonomen likovni izraz, ne zgolj v namene reprodukcije risba ali slik. 

Na tečaju se bomo vrnili v čase prvih grafičnih delavnic in čim bolj pristno predstavili načine izdelave grafične matrice, tiskanja ter grafičnega odtisa, kakor je to počel Rembrandt. Spoznali se bomo z materiali, tehnikami in postopki v globokem tisku, ki so se do danes le malo spremenili. Poudarek bo na večstopenjski jedkanici, načinu večfaznega pristopa k matrici, jedkanju, dodajanju, odvzemanju, dopolnjevanju oziroma usklajevanju z drugimi tehnikami globokega tiska, kot so suha igla in druge različne gravure.ž

V tehniki večstopenjske jedkanice se bomo ukvarjali s problematiko risbe, ki se ji je Rembrandt izjemno posvečal, jo visoko vrednotil ter jo umeščal v sam vrh likovne izraznosti. Raziskovali bomo chiaroscuro, odnos svetlo – temnih ploskev, uporabe linij in šrafur v jedkanici. Skladno s tem bomo izbirali motive, značilne za obdobje njegovega delovanja, kot so portret, krajina, tihožitje, urbane vedute in prizori iz vsakdanjega življenja.

Termini:
  • 15., 22. in 29. maj
  • 5. in 12. junij 

Mentor: magister grafike Admir Ganić

Cena: 140 EUR

V ceno je vključen ustvarjalni material in vstopnina za voden ogled razstave Rembrandt: grafike največjega starega mojstra iz Muzeja Rembrandtova hiša, Amsterdam. 
Prijateljem Narodne galerije pri vpisu nudimo 20 % popust.

Informacije:
T: 01 24 15 435 (Oddelek za izobraževanje in animacijo)
E: dejavnosti@ng-slo.si

Prijava

Prijavite se preko spletnega obrazca. Prejeli boste avtomatsko sporočilo o uspešni prijavi.

Vpisnino lahko poravnate osebno pri blagajni Narodne galerije (E: trgovina@ng-slo.si, T: 01 24 15 418) ali z nakazilom na SI56 0110 0603 0377 028 (namen: grafika). 

Tečaj bomo izvedli, če bo prijavljenih najmanj 7 udeležencev. Prijave zbiramo do vključno tri dni pred začetkom posameznega tečaja. V primeru premajhnega števila prijav, bomo že prijavljenim udeležencem omogočili, da se odločijo za prijavo na naslednji tečaj ali za vračilo denarja. Če ste celoten znesek že poravnali in boste udeležbo odpovedali tri dni ali manj pred začetkom posameznega tečaja, vam bomo vrnili 20 % plačane prijavnine oz. 30 % ob predložitvi zdravniškega potrdila. V primeru, da tečaj odpove Narodna galerija, vam bomo plačilo povrnili v celoti ali vam omogočili prijavo na naslednji prosti tečaj. V primeru, da po začetku tečaja ugotovite, da vam ne ustreza termin ali izbor tečaja, se preostanek denarja (sorazmerni delež) lahko uporabi za katerikoli drug tečaj ali dejavnost, ki jih organizira Narodna galerija.

Vaše osebne podatke bomo uporabili izključno za obveščanje o tečaju.

 
Ime in priimek
Naslov
Telefon
E-naslov
Opombe