Menu Shopping cart
Vaša košarica je prazna
Podprite nas
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
Dogodki
12. februar - 18. marec 2024 - Delavnica

Tečaj grafičnih tehnik globokega tiska za nadaljevalce: Vernis mou

ponedeljki od 12. februarja do 18. marca 2024, od 16.30 do 19.30 

Posvetili se bomo tehniki barvne mehke prevleke ter kombiniranju dveh matrici v različnih barvah.Vernis mou ali mehka prevleka sodi med kemične metode globokega tiska. Matrico pripravimo tako, da z valjem ali tamponom enakomerno nanesemo mehko prevleko (mešanico asfalta, voska in loja) na vnaprej pripravljeno cinkovo ploščo z pomočjo grelne mize.Ko se plošča dovolj shladi, začnemo risati z svinčnikom, pisalom ali voščenko čez tanek papir ki smo ga položili na ploščo. Pri tej tehniki lahko vtiskujemo tudi različne teksture. Delo zaključimo z jedkanjem matrice.Tehnika se lahko izvaja samostojno ali v kombinaciji z drugimi tehnikami globokega tiska. Prav tako se jo lahko izvede v barvnem globokem tisku, v kombinaciji z dvema ali več plošč.

Grafične delavnice so primerne za vse, ki so že obiskovali tečaj za začetnike oziroma imajo predznanje.

Termini petih srečanj:

  • 12. in 26. februar
  • 4., 11. in 18. marec


Mentor: magister grafike Admir Ganić

Cena: 160 EUR
V ceno je vključen tudi ustvarjalni material.
Prijateljem Narodne galerije pri vpisu nudimo 20 % popust.

Prijava

Prijavite se preko spletnega obrazca. Prejeli boste avtomatsko sporočilo o uspešni prijavi.

Vpisnino lahko poravnate osebno pri blagajni Narodne galerije (E: trgovina@ng-slo.si, T: 01 24 15 418) ali z nakazilom na SI56 0110 0603 0377 028 (namen: grafika). Po plačilu prejmete potrdilo o plačilu.

Tečaj bomo izvedli, če bo prijavljenih najmanj 6 udeležencev. V primeru premajhnega števila prijav, bomo že prijavljenim udeležencem omogočili, da se odločijo za prijavo na naslednji tečaj ali za vračilo denarja. Če ste celoten znesek že poravnali in boste udeležbo odpovedali tri dni ali manj pred začetkom posameznega tečaja, vam bomo vrnili 20 % plačane prijavnine oz. 30 % ob predložitvi zdravniškega potrdila. V primeru, da tečaj odpove Narodna galerija, vam bomo plačilo povrnili v celoti ali vam omogočili prijavo na naslednji prosti tečaj. V primeru, da po začetku tečaja ugotovite, da vam ne ustrezata termin ali izbor tečaja, se preostanek denarja (sorazmerni delež) lahko uporabi za katerikoli drug tečaj ali dejavnost, ki jih organizira Narodna galerija.

Vaše osebne podatke bomo uporabili izključno za obveščanje o tečaju.

Dodatne informacije:
T: 01 24 15 435 ali 01 24 15 415
E: dejavnosti@ng-slo.si
 
Ime in priimek
Telefon
E-naslov
Opombe