Menu Shopping cart
Vaša košarica je prazna
Podprite nas
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
Dogodki
4. maj - 1. junij 2023 - Delavnica

Tečaj risanja po Rembrandtovih grafikah

ob četrtrkih od 4. maja do 1. junija 2023, od 17.00 do 20.00

Nizozemski umetnik Rembrandt je bil mojstrski inovator, ki se je sam učil jedkanja. Prednost jedkanic je, da so po izvedbi sorodne risanju: potrebno je samo praskati z iglo v zašščitno prevleko na grafični plošči.
Na razstavi Rembrandt: grafike največjega starega mojstra iz Muzeja Rembrandtova hiša, Amsterdam si bomo ogledali različne motive: portrete, avtoportrete, krajine in žanrske prizore. Podrobneje se bomo ukvarjali z načini senčenja in šrafiranjem, z likovno-teoretskim pojmom svetlo temno in s kompozicijo.

Na tečaju bomo kopirali izbrana Rembrandtova dela, obenem pa spoznavali različne risarske tehnike, raziskovali razmerja med posameznimi deli obraza in telesa.

Tečaj je primeren tudi za začetnike.

Termini:
  • 4., 11., 18. in 25. maj
  • 1. junij
Mentorica: akademska slikarka Tina Konec

Cena: 150 EUR
V ceno je vključen ustvarjalni material in vstopnina za voden ogled razstave Rembrandt: grafike največjega starega mojstra iz Muzeja Rembrandtova hiša, Amsterdam. 
Prijateljem Narodne galerije pri vpisu nudimo 20 % popust.

Informacije:
T: 01 24 15 435 (Oddelek za izobraževanje in animacijo)
E: dejavnosti@ng-slo.si

Prijava

Prijavite se preko spletnega obrazca. Prejeli boste avtomatsko sporočilo o uspešni prijavi.

Vpisnino lahko poravnate osebno pri blagajni Narodne galerije (E: trgovina@ng-slo.si, T: 01 24 15 418) ali z nakazilom na SI56 0110 0603 0377 028 (namen: risanje). 

Tečaj bomo izvedli, če bo prijavljenih najmanj 7 udeležencev. Prijave zbiramo do vključno tri dni pred začetkom posameznega tečaja. V primeru premajhnega števila prijav, bomo že prijavljenim udeležencem omogočili, da se odločijo za prijavo na naslednji tečaj ali za vračilo denarja. Če ste celoten znesek že poravnali in boste udeležbo odpovedali tri dni ali manj pred začetkom posameznega tečaja, vam bomo vrnili 20 % plačane prijavnine oz. 30 % ob predložitvi zdravniškega potrdila. V primeru, da tečaj odpove Narodna galerija, vam bomo plačilo povrnili v celoti ali vam omogočili prijavo na naslednji prosti tečaj. V primeru, da po začetku tečaja ugotovite, da vam ne ustreza termin ali izbor tečaja, se preostanek denarja (sorazmerni delež) lahko uporabi za katerikoli drug tečaj ali dejavnost, ki jih organizira Narodna galerija.

Vaše osebne podatke bomo uporabili izključno za obveščanje o tečaju.

 
Ime in priimek
Naslov
Telefon
E-naslov
Opombe