Menu Shopping cart
Vaša košarica je prazna
Podprite nas
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
Dogodki
25. januar-26. april 2023 - Cikel dogodkov

Tečaj slikanja z oljnimi barvami: Igra barv pri slikanju akta

ob sredah od 25. januarja do 5. aprila 2023, od 17.00 do 20.00

V sklopu desetih srečanj se bomo na zabaven način spustili v raziskovanje bogatih barv, ki jih je uporabljal slikar Matej Sternen. Raziskovali bomo različne debeline nanosov barv in hkrati poglabljali razumevanje anatomije, svetlobe in svetlostnih efektov, ter spoznavali korake risanja in slikanja, ki temeljijo na znanjih slikarstva devetnajstega stoletja.

Mentor tečaja: akademski slikar Nik Anikis Skušek

Termini:

  • 25. januar
  • 1. in 22. februar
  • 15., 22. in 29. marec
  • 5., 12., 19. in 26. april

Program:

1.-3. srečanje: Raziskovanje barv in nanosa. Izbrali bomo del telesa na modelki ter raziskovali različne načine nanosa barv ter efekte, ki jih lahko dobimo z enkratnimi ali večimi nanosi.

4.-10. srečanje: Slikali bomo elegantno pozo modelke na kavču v ležečem položaju. Raziskovali bomo pristop v večih slojih in tako ustvarili čudovit zaključen izdelek.

Tečaj je primeren za začetnike in tudi tiste, ki že imate slikarsko predznanje.

Cena: 360 EUR, Prijatelji Narodne galerije imajo pri vpisu 20 % popust
Cena vključuje vstopnino za ogled razstave, ustvarjalni material, organizacijo in strokovno vodenje tečaja.

Prijava

Prijavite se preko spletnega obrazca. Prejeli boste avtomatsko sporočilo o uspešni prijavi.

Vpisnino lahko poravnate osebno pri blagajni Narodne galerije (E: trgovina@ng-slo.si, T: 01 24 15 418) ali z nakazilom na SI56 0110 0603 0377 028 (namen: slikanje). 

Tečaj bomo izvedli, če bo prijavljenih najmanj 7 udeležencev. Prijave zbiramo do vključno tri dni pred začetkom posameznega tečaja. V primeru premajhnega števila prijav, bomo že prijavljenim udeležencem omogočili, da se odločijo za prijavo na naslednji tečaj ali za vračilo denarja. Če ste celoten znesek že poravnali in boste udeležbo odpovedali tri dni ali manj pred začetkom posameznega tečaja, vam bomo vrnili 20 % plačane prijavnine oz. 30 % ob predložitvi zdravniškega potrdila. V primeru, da tečaj odpove Narodna galerija, vam bomo plačilo povrnili v celoti ali vam omogočili prijavo na naslednji prosti tečaj. V primeru, da po začetku tečaja ugotovite, da vam ne ustreza termin ali izbor tečaja, se preostanek denarja (sorazmerni delež) lahko uporabi za katerikoli drug tečaj ali dejavnost, ki jih organizira Narodna galerija.

Vaše osebne podatke bomo uporabili izključno za obveščanje o tečaju.

Informacije:
T: 01 24 15 435 ali 01 24 15 415
E: dejavnosti@ng-slo.si

 
Ime in priimek
Naslov
Telefon
E-naslov
Opombe