Menu Shopping cart
Vaša košarica je prazna
Podprite nas
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
Dogodki
18. maj 2024 - Delavnica

Voden ogled z delavnico za družine: Galerijski popotniki

Brezplačno v sklopu Tedna družin

sobota, 18. maj 2024, od 10.00 do 12.00, vstop prost

18. maja praznujemo Mednarodni dan muzejev, hkrati pa obeležujemo tudi akcijo "Za družine brezplačno" v Tednu družin, ki jo organizira Zveza prijateljev mladine Slovenije in poteka od 15. do 22. maja.

Družinam z otroki od 15. do 22. maja omogočamo prost vstop na stalno zbirko.

Družine z otroki pa vabimo tudi na brezplačen voden ogled umetnin in ustvarjalno delavnico: Galerijski popotniki. Kakor pravi galerijski popotniki si bomo na razstavi Umetniška zbirka Kroples ogledali naslikane gorske vršace in doline ter spoznavali, kako so jih slikarji naslikali. So se tudi sami podali navkreber, ali so vrhove opazovali z varne razdalje? So se gora kaj bali? Tedaj je namreč še vedno veljalo prepričanje, da so nedostopni gorski kotički dom vilinov, velikanov in različnih čudežnih bitij ... med njimi tudi Zlatoroga, o katerem bomo pripovedovali. Po ogledu umetnin bomo slikarske pripomočke pospravili v kovček in se odpravili na ustvarjalno delavnico. Izdelali bomo svoj najljubši kotiček narave v tehniki monotipije. Vabljeni, da se nam pridružite!

Delavnica je primerna za družine in otroke do 12. leta starosti. Otroci, mlajši od 6 let, naj bodo v spremstvu staršev ali starejših sorojencev.

Prijavite se preko spodnjega obrazca.

Prijava

 
Ime in priimek
Telefon
E-naslov
Opombe