Menu Shopping cart
Vaša košarica je prazna
Podprite nas
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
Izobraževanje
Submeni

Manga za mlade 12+

Manga v Narodni galeriji

V Narodni galeriji manga že več let uspešno privablja mlade od 12. leta naprej. Na tečajih, ki potekajo čez celo leto, se tečajniki spoznajo z osnovami risanja obrazov, teles, krajin, živali ali fantazijskih bitij. Sprehodijo se tudi po stalni zbirki ali občasnih razstavah, ki jim služijo kot vir navdiha.

Poleg tečajev organiziramo tudi počitniške delavnice in sobotna ustvarjalna srečanja, na katerih se ob risanju mange udeleženci spoznajo z japonsko kulturo in njeno simboliko, včasih pa si skupaj ogledamo tudi animirane filme.

Mladi 12+ lahko sodelujejo tudi na nagradnem likovnem natečaju, pri katerem spodbujamo likovno domišljijo, kreativnost in samoizražanje mladostnikov.

Uvrstitev v ožji izbor za nagrado otrokom prijaznemu muzeju Otroci v muzejih 2022

Program Narodne galerije Mularijo v galerijo se je leta 2022 uvrstil med šest evropskih muzejev, ki so se potegovali za nagrado otrokom prijaznemu muzeju imenovano Otroci v muzejih. Nagrado podeljujeta Evropska muzejska akademija in Mednarodno združenje otrok v muzejih Hands On! za izvirnost in odličnost približevanja kulturne dediščine otrokom.