Menu Shopping cart
Vaša košarica je prazna
Podprite nas
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
Izobraževanje

Vrtci

Predšolske otroke popeljemo v svet umetnosti ob prigodah radovednega škrata Gala. Med spodaj navedenimi programi izberite pravega za vaše male raziskovalce. Izbirate lahko med dejavnostmi na stalni zbirki in na občasnih razstavah.

Po vnaprejšnjem dogovoru prilagodimo aktivnosti za senzorno ovirane otroke.

Galerijsko kraljestvo živali Gal v galeriji Zaplesane impresije
Naročanje skupin in organizacija obiska

Učno gradivo

Spoštovani vzgojitelji,

za vas in vaše varovance smo pripravili gradivo, ki ga lahko uporabljate pri delu v vrtcu. Ko bo čas ponovno dopuščal, vam lahko pride prav tudi pri pripravah na obisk Narodne galerije in po obisku galerije, ko boste želeli strniti vtise in jih nadgraditi z ustvarjanjem. Skrbna priprava in refleksija galerijskega obiska pomenita pomembni etapi v procesu spoznavanja in celostnega doživljanja galerije in umetnosti. Neposredno srečanje z izvirnimi umetninami v galerijskem prostoru še vedno ostaja nenadomestljiva, globoka izkušnja za otroka v predšolskem obdobju.

  • V prvem sklopu najdete zbrano gradivo o škratu Galu, ki naj pospremi prvo srečanje otrok z galerijo. Poleg prebiranja zgodbe v knjigi, vam predlagamo ogled video zgodbe Gal v galeriji. Verzi Svetlane Makarovič in ilustracije Kostja Gatnika otrokom približajo škratov svet in jih uvedejo v galerijsko okolje. Dodali smo še kratko predstavitev galerije iz Cici vesele šole in ustvarjalni škratovski namig.
  • V drugem sklopu so zbrane Galove predstavitve nekaterih ključnih umetnin iz stalne zbirke. Ob reprodukcijah in kratkih opisih so dodani še ustrezni likovno ustvarjalni namigi. Gradivo, ki je nastajalo v sodelovanju z revijo Cicido, si lahko tudi natisnete.

Več informacij o umetninah in času, v katerem so nastale, lahko poiščete tudi na naši spletni strani.

Naj vam bo gradivo v pomoč pri predstavljanju galerijskih umetnin. Želimo si, da najprej v vas prebudi strast do umetnosti in okrepi željo po širjenju te ljubezni in ustvarjalnega navdiha tudi otrokom!

Gal v galeriji Z Galom odkrivamo umetnine in ustvarjamo