Menu Shopping cart
Vaša košarica je prazna
Podprite nas
Obisk

Knjižnica in Fototeka

Knjižnica

Knjižno in hemerotečno gradivo je dostopno v čitalnici. Dokumentarno gradivo (Fond D) je mogoče dobiti na vpogled ob predhodni vlogi, naslovljeni na upravo Narodne galerije.

Knjižnica je odprta od torka do petka od 11. do 13. ure. Vhod je na Puharjevi ulici 9.

Podrobnejše informacije
Nataša Ciber
E: knjiznica@ng-slo.si
T: (01) 24 15 420

Fototeka

Fototeka je odprta za zunanje uporabnike v študijske in druge namene.

Fototeka je odprta od torka do petka od 11. do 13. ure. Vhod je na Puharjevi ulici 9.

Podrobnejše informacije
Jassmina Marijan
E: jassmina_marijan@ng-slo.si 
Tel.: (01) 24 15 419

Muzejski bonton po epidemiji Korona / Covid - 19

Vstop v knjižnico in fototeko je dovoljen le zdravim uporabnikom, ki ne kašljajo, nimajo vročine ali drugih očitnih bolezenskih znakov. Priporoča se uporaba zaščitne maske ali druge oblike zaščite ustnega in nosnega predela. Kjer je varnostna razdalja med osebami manjša od 1,5 metra, je uporaba maske obvezna. Kljub maski morajo uporabniki poskrbeti za higieno kihanja in kašlja. Ob vstopu v prostore knjižnice si morajo uporabniki obvezno razkužiti roke.

Za obisk knjižnice in fototeke se je treba predhodno naročiti, in sicer za knjižnico na knjiznica@ng-slo.si, za fototeko na jassmina_marijan@ng-slo.si, za uporabo specialnih zbirk (zbirka arhivsko-dokumentarnega gradiva, zbirka plakatov) na mojca_jenko@ng-slo.si. Sporočiti je treba termin obiska, ki ga mora knjižničar oz. dokumentalist odobriti ali dodeliti novega v primeru, da je predlagani čas že zaseden. Čitalnica in fototeka sta za javnost odprti od torka do petka med 11. in 13. uro. Za uporabo je na voljo le naročeno gradivo (ker mora gradivo po uporabi za 3 dni v karanteno, se lahko zgodi, da bo treba na katero gradivo čakati dlje kot običajno). V čitalnici se lahko uporablja le čitalniško mesto, ki je določeno za posameznega uporabnika; samostojno iskanje gradiva po policah in predalnikih je do nadaljnjega prepovedano.

Podrobnejša navodila so dostopna na spletni strani https://www.nijz.si/sites/www.nijz.si/files/uploaded/knjiznice.pdf.