Menu Shopping cart
Vaša košarica je prazna
Podprite nas
Obiščite nas

Odrasli obiskovalci

Javna vodstva

Strokovna vodstva kustosov oziroma avtorjev razstav običajno potekajo ob nedeljah ob 11. uri oz. po objavljenih urnikih in trajajo eno uro (v juliju in avgustu so javna vodstva vsako sredo ob 11.00 v angleškem jeziku).

Po poprejšnji najavi obiska gluhih in naglušnih poskrbimo za tolmača za slovenski znakovni jezik.

Napovednik spremljajte na povezavi.

Veččutna javna vodstva

Pripravljamo oglede razstav in dejavnosti, pri katerih se ne opiramo samo na vid in na sluh, ampak želimo vključiti še vse druge čute. Dejavnosti so zato dostopne tudi senzorno oviranim obiskovalcem.

Veččutna javna vodstva izvajamo ob izbranih sredah, ob 16. 30. Vstop je prost. Ker je število obiskovalcev omejeno, je obvezna predhodna prijava. 

Napovednik spremljajte na povezavi.

Vodstva za skupine

Izvajamo tudi vodenja za najavljene skupine (vsaj 10 oseb). V eno skupino sprejmemo do 30 obiskovalcev. Večje število obiskovalcev razdelimo v več skupin, s polurnimi presledki med skupinami.

Vodstvo lahko tudi podarite!

Četrtkovanja v galeriji

Četrtkovanja v galeriji: Kustosi in restavratorji Narodne galerije vsak prvi četrtek v mesecu z manjšo razstavo izpostavimo izbrane umetnine in odstiramo njihove skrivnosti. Vsak drugi četrtek v mesecu predstavljamo izbrane umetnine in rišemo ob njih, tretji četrtek v mesecu vas po stalni zbirki popeljejo znane osebnosti, zadnji četrtek pa ob sproščenem klepetu spoznavamo motive v umetnosti.

Vsa četrtkovanja se začnejo ob 18.00. 

Napovednik spremljajte na povezavi.

Tečaj risanja za odrasle

Kdaj: dva semestra - jesenski in zimski, ob sredah od 16.00 do 18.00. 10 srečanj po 2 uri v ustvarjalnem ateljeju in v razstavnih prostorih. Skupno 20 ur.
Cena: 120 €, vplačila na blagajni Narodne galerije. V skupino sprejmemo 15 tečajnikov.

Spoznavali se bomo z različnimi risarskimi prijemi, ki so jih uporabljali naši mojstri skozi zgodovino. Vsako obdobje predstavlja izhodišča za učenje različnih likovnih načinov upodabljanja. Ogledali si bomo slike in risbe, ki jih bomo skupaj ovrednotili in raziskali risarske tehnike. Največ časa bomo na srečanjih posvetili ustvarjanju in s tem urili naše risarske sposobnosti. Naučili se bomo, kako skozi risbo sporočamo in kako prilagodimo naš izraz, da predstavimo želeno likovno vsebino.

O začetku posameznega semestra spremljajte obvestila na spletni strani.

Tečaj grafičnih tehnik za odrasle

Kdaj: dva semestra - jesenski in zimski, ob ponedeljkih od 16.00 do 19.00. 10 srečanj po 3 polne ure v ustvarjalnem in grafičnem ateljeju. Skupno 30 ur.
Cena: 190 €, vplačila na blagajni Narodne galerije. V skupino sprejmemo 12 tečajnikov.

Pred leti Narodni galeriji podarjeni Pogačnikov stroj za tiskanje omogoča učni program spoznavanja globokega tiska in sicer suhe igle, jedkanice, akvatinte, mehke prevleke, rezervaža, njihove kombinacije ... Ob tem bo profesor spodbujal likovno fantazijo, senzibilnost, še posebno v omenjenih tehnikah, poudarjal specifičnost grafičnega lista in vztrajal na kvaliteti odtisa. Predaval bo umeščenost tehnik globokega tiska v umetnostnozgodovinski kontekst in produkcijo sodobne umetniške grafike.

O začetku posameznega semestra spremljajte obvestila na spletni strani.

Tečaj kiparjenja

Kdaj: dva semestra - jesenski in zimski, ob petkih od 16.00 do 18.00. 10 srečanj po 2 polni uri v ustvarjalnem ateljeju. Skupno 20 ur.
Cena: 150 €, vplačila na blagajni Narodne galerije. V skupino sprejmemo 15 tečajnikov.

Tečaj je namenjen vsem vam, ki radi ustvarjate in vas privlači glina. Predznanje ni potrebno. Tečaj bo potekal v manjših skupinah in bo prilagojen vsakemu posamezniku in njegovi stopnji znanja. Spoznali boste osnovne principe oblikovanja v glini, različne barve za glino, glazure, patiniranje, kako izdelamo kalup ... Začeli bomo z reliefom, izdelali posodo, votlo kroglo, živalsko figuro, človeško figuro, portret ... Navdih za naše ustvarjanje bomo črpali v čudoviti zbirki kiparskih del Narodne galerije. 

Vodstva v tujem jeziku

Za najavljene skupine tujcev (vsaj 10 oseb) pripravljamo tujejezična vodstva po razstavah.

Vodstva s turističnim vodnikom

Najpomembnejše umetnine Narodne galerije si lahko v slovenskem in tujih jezikih ogledate tudi s turističnim vodnikom z licenco Narodne galerije. Vodstvo traja 30 - 45 minut.

Vodniki z licenco Narodne galerije:

  • Nataša Kejžar (slovenščina, angleščina, italijanščina, španščina)
  • Frančiška Oražem (slovenščina, angleščina, španščina)
  • Tjaša Janovljak (slovenščina, angleščina, španščina, hrvaščina, srbščina)
  • Mitja Gruden (slovenščina, angleščina, nemščina, hrvaščina)
  • Andreja Rudaš (slovenščina, nemščina, angleščina, madžarščina, hrvaščina)
  • Inka Nose (slovenščina, angleščina, nemščina, hrvaščina)
  • Irena Demšar (slovenščina, angleščina)
  • Peter Močnik (slovenščina, angleščina)
  • Carmen Tisnikar (slovenščina, italijanščina)
  • Mojca Pačnik (slovenščina, angleščina, nemščina, hrvaščina, srbščina)

Več informacij in naročanje skupin

Oddelek za izobraževanje in animacijo:
E: dejavnosti@ng-slo.si
T: (01) 24 15 415 / 24 15 435
(če nismo dosegljivi, nam lahko na odzivniku pustite sporočilo s kontaktnimi podatki)

Blagajna in trgovina Narodne galerije:
E: trgovina@ng-slo.si
T: (01) 24 15 418