Menu Shopping cart
Vaša košarica je prazna
Podprite nas
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
Razstave
15.maj – 22. maj 2018

18. strokovno srečanje konservatorjev-restavratorjev

v Narodni galeriji

Strokovno srečanje in razstava plakatov

V Narodni galeriji bo 15. maja 2018 v organizaciji Skupnosti muzejev Slovenije, Društva restavratorjev Slovenije in Narodne galerije s pričetkom ob 10.00 potekalo 18. strokovno srečanje konservatorjev-restavratorjev, kjer bodo sodelujoči iz Slovenije in širše regije predstavljali svoje delo s plakati, kratkimi filmi in predavanji. Predavanja in predstavitve bodo namenjene strokovni javnosti.

Stroka pa se želi s spremljevalno razstavo, ki bo predstavila aktualne projekte, približati tudi širši javnosti. Razstava plakatov bo na ogled do torka 22. maja 2018, vsak dan razen ponedeljka, od 10. do 18. ure, v četrtek do 20. ure. Vstop je prost. Vabljeni k ogledu!

Na razstavi plakatov bodo predstavljeni številni projekti. Omeniti velja posege na delih Ptičar in Prestar Fortunata Berganta ter delo hrvaških kolegov na sliki ekstremnih dimenzijami (447 × 795 cm)  Srečanje papeža Leona I. Velikega z Atilo. Med arheološko problematiko izstopajo posegi na kovinskem gradivu, ki so ga v preteklosti renovirali zasebni zbiralci z metodami, ki so za muzejsko gradivo povsem neprimerne. Med stenskimi slikami je posebej zanimiv prispevek o problematiki prezentacije preteklih posegov na srednjeveških stenskih poslikavah v cerkvi na Vrzdencu. Izjemno zahtevna so bili tudi dela na štukaturah češkega kiparja Vaclava Macha na fasadi Obrtne šole na Aškerčevi v Ljubljani.

Srečanje je del 11. Konservatorsko-restavratorske transverzale, serije dogodkov med 25. aprilom in 11. junijem 2018.

Nosilci projekta
Narodna galerija
Skupnost muzejev Slovenije
Društvo restavratorjev Slovenije

15. maj – 22. maj 2018
Narodna galerija
Prešernova 24
1000 Ljubljana