Menu Shopping cart
Vaša košarica je prazna
Podprite nas
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
Razstave
25. oktober–27. november 2011

5. bienale vidnih sporočil Slovenije

5. mednarodni oblikovalski dogodek

Narodna galerija znova gosti najpomembnejši nacionalni pregled vizualnih komunikacij. Kot po navadi ga organizira Fundacije Brumen, na ogled pa je kar 231 najboljših oblikovalskih del, ustvarjenih v zadnjih dveh letih.  

Namen Bienala vidnih sporočil Slovenije je okrepiti zavedanje o pomembnosti dobrega oblikovanja izdelkov in storitev - tako pri vsakdanjih uporabnikih kot pri šolajočih in strokovnjakih s področja oblikovanja, še posebej pa pri poslovnežih, menedžerjih.

Dveletni cikel se začne z objavo razpisa - pozivom oblikovalcem, naj prijavijo svoja dela. Sledi pregled prijavljenih del in izbor najboljših za uvrstitev na razstavo. Izbor opravi komisija, katere člani so nagrajenci prejšnjega Bienala. Razstavljena dela nato pregleda mednarodna žirija in podeli najvišja strokovna priznanja: Brumnove nagrade.

Člani mednarodne žirije, velika imena svetovne oblikovalske scene, pa ne opravijo le ocenjevanja, ampak se v okviru spremljevalnega Mednarodnega oblikovalskega dogodka predstavijo tudi kot predavatelji in ustvarjalci.

Letošnji žirantje: Davor Bruketa (oblikovalec, umetniški in kreativni direktor; Hrvaška), Mervyn Kurlansky (oblikovalec, predavatelj, soustanovitelj slovitega Pentagrama; Danska), Filip Pagowski (oblikovalec, ustvarjalno razpet na osi Varšava-Pariz-New York in Daljnim vzhodom; Poljska/ZDA), Gerard Unger (veliki tipograf, mojster oblikovanja črk; Nizozemska) ter John L. Walters (urednik oblikovalske revije Eye, kolumnist Guardiana; Velika Britanija).

Slovesno odprtje razstave in podelitev nagrad bo
25. oktobra 2011 ob 19. uri.  Že dan prej, 24. oktobra, pa se lahko udeležite brezplačnih predavanj žirantov - v Kinu Šiška, od 10. ure dalje.

Več informacij: www.brumen.org in pr@brumen.org. Zanimanje za vodene oglede: info@brumen.org.

Produkcija
Fundacija Brumen

Predsednik 5. bienala
Matevž Medja

Strokovni sodelavec
Peter Skalar

Celostna podoba
Matjaž Čuk

Postvaitev razstave
Matjaž Čuk, Luka Mancini, Katarina Mrvar (Lukatarina)

Koordinacija razstave v Narodni galeriji
Marja Lorenčak Kiker

25. oktober–27. november 2011
Narodna galerija
Prešernova 24
1000 Ljubljana