Menu Shopping cart
Vaša košarica je prazna
Podprite nas
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
Razstave
20. oktober – 22. november 2015

7. bienale vidnih sporočil Slovenije

Fundacija Brumen

Narodna galerija bo znova gostila najpomembnejši nacionalni pregled slovenske oblikovalske produkcije, ki ga organizira Fundacija Brumen. Razstava bo postavila na ogled 210 del, ki jih je petčlanska mednarodna žirija uvrstila v ožji izbor. Razstavljena dela so se potegovala za Brumnove nagrade v 26 tekmovalnih kategorijah ter za prestižno Veliko Brumnovo nagrado za najboljše delo Bienala.

Dveletni cikel se začne z objavo razpisa - pozivom oblikovalcem, naj prijavijo svoja dela. Finaliste, ki so predstavljeni na razstavi Bienala, in prejemnike nagrad izbere mednarodna žirija, sestavljena iz priznanih strokovnjakov – teoretikov in praktikov s področja oblikovanja vidnih sporočil. Na razstavi žirija dela oceni in podeli najvišja strokovna priznanja: Brumnove nagrade.

Žirijo 7. Bienala sestavljajo: Michel Bouvet (Francija), Liza Enebeis (Nizozemska), Max Gadney (Velika Britanija), Artur Rebelo - R2 (Portugalska) in Leonardo Sonnoli (Italija).

Namen Bienala je vzpostaviti kriterije odličnosti na področju oblikovanja vidnih sporočil, spodbuditi rast in promocijo kakovosti le-teh ter zvišati raven vizualne kulture, izpostavljati dobre prakse in spodbuditi promocijo kakovostnih vizualnih rešitev sodobnega časa. Poleg velike Brumnove nagrade za najboljše delo Bienala, Brumnove nagrade in pohval žirije za najboljše delo v posamezni kategoriji, je tu še pohvala za najboljšega naročnika, ki se podeljuje v sodelovanju z GZS.

Več informacij tudi na: bvss.brumen.org

7. Brumnov bienale podpirajo

Partner 7. Brumna
Gospodarska zbornica Slovenije

Podpora

Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije
Mestna občina Ljubljana
Veleposlaništvo Kraljevine Nizozemske
Francoski inštitut v Sloveniji
Camões inštitut

Pokrovitelji
Gigodesign
Riko d.o.o.
Studio Tibor
Collegium Graphicum
Narodna galerija
Kino Šiška
Pivovarna Laško
Vina Kogl

Medijski pokrovitelji
Dnevnik
Mladina
Kliping

Prijatelji
IlovarStritar

Pokrovitelj e-muzeja
Studio Tibor

20. oktober – 22. november 2015
Narodna galerija
Prešernova 24
1000 Ljubljana