Menu Shopping cart
Vaša košarica je prazna
Podprite nas
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
Razstave
4. avgust– 4. november 2018

Fotografska razstava detajlov umetnin

Jakopičevo sprehajališče. Praznujmo skupaj. 100 let Narodne galerije.

Na Jakopičevem sprehajališču v ljubljanskem parku Tivoli si boste od 4. avgusta do 4. novembra 2018 lahko ogledali fotografsko razstavo umetnin iz zbirke Narodne galerije. Razstava je nastala v sodelovanju med Narodno galerijo in Turizmom Ljubljana ob  stoletnici Narodne galerije, ki je za kulturno ustanovo mejnik, vreden posebne pozornosti.

Dne 18. septembra 1918 je bilo ustanovljeno Društvo Narodna galerija – brez umetnostnega fonda, brez prostorov, brez kapitala, a z veliko volje. Narodni dom je postal galerijski domicil leta 1925, velika stalna zbirka stoji v njem od leta 1933, trinajst let pozneje je galerija postala državna ustanova in dom nas vseh. Na Jakopičevem sprehajališču razstavljamo detajle umetnin iz njene stalne zbirke, povečane po prenovi palače Narodnega doma leta 2016. V njih prepoznavati stvaritve naših umetnikov pomeni biti del slovenske skupnosti, biti soudeležen v njenih srečnih in manj srečnih dneh s tisto ustvarjalno voljo, ki je Narodno galerijo privedla v življenje. Praznuj z nami!

Častni pokrovitelj slovesnosti, ki obeležujejo stoletnico Narodne galerije, je predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

Koordinacija
Martina Vuga

Izbor detajlov
Andrej Hirci, Jassmina Marijan, Martina Vuga

Fotografije
Janko Dermastja

Tekst
Andrej Smrekar

Oblikovanje
arnoldvuga+

Tehnična izvedba
Fotoformat

Razstavo je omogočil Turizem Ljubljana

Jakopičevo sprehajališče v parku Tivoli v Ljubljani
4. avgust– 4. november 2018