Menu Shopping cart
Vaša košarica je prazna
Podprite nas
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
Razstave
December 2010

Ivana Kobilca (1861–1926)

December posvečen slikarki

Mesec december posvečamo slikarki Ivani Kobilci, saj je to mesec, v katerem je bila Ivana rojena (20. december), hkrati pa tudi mesec, v katerem se je petinšestdesetletni slikarki izteklo življenje (4. december). V stalni zbirki slovenske umetnosti smo v sobici ob obhodu pripravili nekaj igrarij in povečanih stripov dr. Lidije Tavčar in Matjaža Schmidta. Vabimo vas, da si ponovno ogledate dela naše najbolj priljubljene, prve akademsko šolane slikarke. Na ogled je tudi igrani dokumentarni film o življenju in delu Ivane Kobilce, ki ga je režirala dr. Marta Frelih.

Mega kviz za osnovnošolce
Osnovnošolce vabimo, da ogled združijo z reševanjem MEGA kviza, ki je dostopen na spletni strani Mestne knjižnice Ljubljana www.megakviz.si, saj je tretji sklop vprašanj povezan z Ivano Kobilco. Stripi Matjaža Schmidta bodo gotovo olajšali reševanje.

Galova naloga za najmlajše
Galerijski škrat Gal je za najmlajše pripravil obrisno podobo slikarke Ivane Kobilce. Otroke vabi, da poiščejo Ivanin Avtoportret v belem v razstavnih dvoranah ter pobarvajo pobarvanke.

Družinska sestavljanka
Zakaj ne bi vsa družina poiskala najbolj znane slike Ivane Kobilce Poletje. Zagotavljamo vam, da bo pravo doživetje, ko boste na tleh pred izvirno sliko sestavljali veliko poletno sestavljanko.

Pripravila
Kristina Preininger

December 2010
Narodna galerija
Cankarjeva 20
1000 Ljubljana