Menu Shopping cart
Vaša košarica je prazna
Podprite nas
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
Razstave
17. junij–27. avgust 2006

Miran Kambič

Druge slike, druga arhitektura

Miran Kambič si je izbral poklic fotografa, ki slika arhitekturo, staro in novo, v krajini in v mestu, od zunaj in od znotraj, veliko in majhno, tisto, ki vzbuja pozornost, in tisto, ki želi biti zadržana. Njegove fotografije so namenjene za predstavitve arhitekture (oziroma arhitektov) v revijah, knjigah, katalogih, na razstavah, zbirkah, in drugje.

Ker je sam arhitekt, lahko zlahka sledi arhitektovim hotenjem, lahko sledi njegovi zamisli in jo zna prikazati na razviden način. Pri tem delu poskuša vedno ujeti prostorski ovir, v katerem so posamezne stavbe, sklopi ali deli arhitekture povezani v celoto. Z analitičnim očesom kamere prikazuje različne odnose in povezave, ki se z arhitekturo oblikujejo med starim in novim, stavbo in okolico, strukturo in praznino, med svetlobo in globino, celoto in detajlom, gradivom in opremo.

Fotografije, ki jih je Miran Kambič izbral za to razstavo, hočejo biti predvsem drugačne od dokumentov. Razstavljene fotografije so bolj spontane in lahkotne, postale so bolj osebne in razpoloženjske, kot so njegove arhitekturne fotografije, ki jih poznamo.

Na razstavi je predstavljenih preko šestdeset fotografij nastalih med leti 2004 in 2006.

Nosilka projekta
Narodna galerija, zanjo: Barbara Jaki

Kustosinja razstave
Marja Lorenčak

Fotografija
Miran Kambič

Postavitev razstave
Miran Kambič

Razstavo sta podprla Ministrstvo za kulturo RS in Mestna občina Ljubljana.

17. junij–27. avgust 2006
Narodna galerija, vhodna avla
Prešernova 24
1000 Ljubljana