Menu Shopping cart
Vaša košarica je prazna
Podprite nas
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
Razstave
Občasna | 17. 6. 2023 – 10. 9. 2023

Moj manga stil

Razstava del likovnega natečaja za mlade

Na natečaju Narodne galerije in revije PIL Mladinske knjige založbe d. d., ki je potekal od 1. novembra 2022 do 31. marca 2023, smo prejeli skoraj 150 izdelkov iz vse Slovenije. Mladi so jih večinoma ustvarili samostojno doma ali na ustvarjalnih delavnicah v Narodni galeriji, nekaj del je nastalo tudi v okviru šole.

Marsikatero prejeto delo izstopa po zanimivi likovni rešitvi oziroma kompoziciji, druga dela po motiviki, tretja po izpiljeni tehniki, kakšno pa po dovršenosti izdelka glede na avtorjevo starost. 

Po tehtnem premisleku se je strokovna komisija odločila za izbor petih enakovrednih zmagovalnih del, v katerih je prepoznala samosvoj avtorski izraz v okviru stila mange. Nagrajena dela poleg tega odlikujejo pripovednost, likovna domišljija in tehnična spretnost. 

Vsem udeležencem in njihovim mentorjem se zahvaljujemo za sodelovanje in trud. Nagrajena in najboljša dela po izboru komisije na razstavi predstavljamo v izvirni obliki, ožji izbor del kot plakatni kolaž.

Rezultati natečaja so dostopni na tej povezavi.

Koordinatorka razstave 
Živa Rogelj

Izdelke je pregledala komisija v sestavi
Tamara Bregar, likovna pedagoginja, Sava Kosmač, Srednja šola za oblikovanje in fotografijo Ljubljana, Kaja Cajhen, Živa Rogelj, Narodna galerija

17. junij – 10. september 2023
Narodna galerija
Prešernova 24
1000 Ljubljana