Menu Shopping cart
Vaša košarica je prazna
Podprite nas
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
Razstave
Občasna | 15. 6. 2024 – 1. 9. 2024

Moj manga svet

Razstava del likovnega natečaja za mlade

Na natečaj Narodne galerije in revije PIL Mladinske knjige založbe d.d., ki je potekal od 1. septembra 2023 do 28. aprila 2024, smo prejeli dela mladih ustvarjalcev iz vse Slovenije. Večino del so mladi ustvarili v okviru šolskih dejavnosti ali samostojno doma, nekaj del pa je nastalo tudi na ustvarjalnih delavnicah v Narodni galeriji.

Izbira najboljših del je predstavljala velik izziv za strokovno žirijo. Avtorji različnih starosti so se predstavili z zelo različnimi in s pestrimi interpretacijami sveta, ki jih obdaja, prikazali bogato domišljijo v obliki intimnih fantazijskih prizorov ali nam podali vizijo sveta, v kakršnem bi želeli živeti.

Marsikatero delo je izstopalo po zanimivi motiviki, nekateri ustvarjalci so se izkazali z ustvarjalno rabo likovnih sredstev, drugi z izrazitimi avtopoetikami.

Strokovna žirija je izbrala pet zmagovalnih del, ki se ponašajo z idejno inovativno, s tehnično in tehnološko edinstveno izraznostjo. Izbrana dela je nagradila zaradi njihovega izvirnega, avtorskega likovnega stila, ki združuje osnove japonskega risanja mang in samosvojo likovno izraznost.

Vsem udeležencem in njihovim mentorjem se zahvaljujemo za sodelovanje in trud. Nagrajena in po izboru komisije najboljša dela so na razstavi predstavljena v izvirni obliki, ožji izbor le-teh pa v obliki plakatnega kolaža.

Koordinatorka razstave 
Živa Rogelj

Izdelke je pregledala komisija v sestavi
Tamara Bregar, likovna pedagoginja, Sava Kosmač, Srednja šola za oblikovanje in fotografijo Ljubljana, Živa Rogelj, Narodna galerija

15. junij – 1. september 2024
Narodna galerija
Prešernova 24
1000 Ljubljana