Menu Shopping cart
Vaša košarica je prazna
Podprite nas
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
Razstave
28. september–6. november 2005

Otroški mozaik

iz Ajkčevih poletnih likovnih delavnic

Vabimo Vas na Razstavo otroškega mozaika, nastalega na letošnjih Ajkčevih likovnih delavnicah. Odprli jo bomo v sredo, 28. septembra 2005, ob 18. uri v vhodni avli Narodne galerije, Prešernova 24, Ljubljana, v okviru prireditev ob Dnevih evropske kulturne dediščine.

Tema letošnjih prireditev ob Dnevih evropske kulturne dediščine je nesnovna kulturna dediščina. Razstava otroškega mozaika, nastalega na Ajkčevih likovnih delavnicah, in televizijska serija Ajkec pri restavratorjih, ki ju predstavljamo, na prvi pogled prikazujeta le različne materiale, iz katerih nastajajo umetnine. Za nastajanje le-teh pa je potrebno prav posebno znanje, ki se v zadnjem času vse bolj izgublja.

Z Ajkčevimi likovnimi delavnicami želimo s spoznavanjem starega znanja in veščin ohraniti izročilo in tudi s tem pomagati pri ohranjanju naše kulturne dediščine.

Program prireditve

  • Mozaik v gibu - nastopili bodo otroci, ki so sodelovali na delavnici Mozaik v gibu, in plesalci plesne delavnice Etnika z O.Š. Riharda Jakopiča. Mentorica: Mojca Leben
  • Koncert Pihalnega orkestra Ljubljana Vič, dirigent: Josip Grgasović

Pri izvedbi delavnic in prireditve so pomagali
Mestni muzej Ljubljana; Pihalni orkester Ljubljana - Vič; Lea in Marko Pirnat; Danijel Janušič; Slavko Mačinović; Tiskarna Simčič s.p.; Zavarovalnica Triglav d.d.; Marmor Hotavlje d. d.; Mineral d. d.; Coca-Cola HBC Slovenija d.o.o.; Droga Kolinska d. d; Kolman d.o.o.; Halo Katra; Delices d.o.o.; Francoska restavracija "Chez Eric"

28. september–6. november
Narodna galerija
Prešernova 24
1000 Ljubljana