Menu Shopping cart
Vaša košarica je prazna
Podprite nas
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
Razstave
26. junij–6. julij 2012

Počitniške delavnice za osnovnošolce

Oblačilna kultura skozi čas

Na letošnjih počitniških delavnicah se bomo posvetili oblačilni kulturi. Na slikah v stalnih zbirkah bomo raziskovali, kako so se ljudje v različnih zgodovinskih obdobjih oblačili in s kakšnimi modnimi dodatki so se krasili.

Na stalnih zbirkah se bomo posvetili oblačilom antike, srednjega veka, baroka, bidermajerja in realizma. Spoznali bomo antične tunike in toge, srednjeveška krila in oglavnice, baročne krinoline, čipke in dragocen nakit upodobljenih plemičev ter navidez preprostejšo bidermajersko meščansko modo, ki pa je vključevala mnoge izredno dragocene materiale, med njimi tudi izjemno cenjeno kašmirsko volno. Pregled oblačilne mode bomo zaključili z časom 20. stoletja, ko se oblačila že približajo našim današnjim.

Modno opravo upodobljencev na slikah bomo raziskovali tudi s pomočjo delovnih listov in križanke, v nekaj staromodnih oblačil pa se bomo preoblekli tudi sami in se spremenili v »žive slike«. Preizkusili se bomo tudi v skiciranju in ob slikah zabeležili značilno nošo obdobij, ki jih bomo spoznavali.

V galerijski delavnici bomo dokončali naše skice zgodovinskih oblačil, jih pobarvali in jih opremili z blagom. V naslednjih dneh se bomo posvetili poslikavi majice z barvami za tekstil, za konec pa bomo pobarvali še dežnike in jih spremenili v pisane sončnike.

Počitniške delavnice so primerne za otroke od 6. do 14. leta. Delavnice se pričnejo ob 10. uri, in trajajo do 13. ure. Zborno mesto bo v stekleni vhodni avli ob Robbovem vodnjaku, na Prešernovi 24. Delavnice vodijo kustosi in galerijski animatorji Narodne galerije.

  • Prvi termin: od torka, 26. do petka, 29. junija
  • Drugi termin: od torka, 3. do petka, 6. julija

Cena sklopa štirih delavnic:
50 €, za člane Galovega kluba 45 €. V ceno je vključena vstopnina, vodenje, varstvo otroka, malica in material, vključno z dežnikom in majico Narodne galerije.

Obvezne prijave in dodatne informacije:
T: (01) 24 15 415, odzivnik: (01) 24 15 435, E: dejavnosti@ng-slo.si

.: Zloženka: Počitniške delavnice za osnovnošolce (PDF) :.

Prijave in vplačila zbiramo do četrtka, 21. junija.

Vabljeni, da se nam pridružite! Fino se bomo imeli! Izdelki s počitniških delavnic lahko sodelujejo tudi na Galovem ustvarjalnem natečaju.

26. junij–6. julij 2012
Narodna galerija
Prešernova 24
1000 Ljubljana