Menu Shopping cart
Vaša košarica je prazna
Podprite nas
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
Razstave
18. junij

Poletna muzejska noč 2011

v Narodni galeriji

Tradicionalna akcija slovenskih muzejev, galerij in drugih razstavišč, bo tokrat v soboto, 18. junija. Prireditev predstavlja muzejsko-galerijske in druge umetnostne ustanove kot prostore za sproščeno in ustvarjalno preživljanje prostega časa. Več o posameznih programih kulturnih ustanov na spletnem naslovu: www.facebook.com/poletna.muzejska.noc.

Celodnevni program v Narodni galeriji
sobota, 18. junij 2011 od 10. do 24. ure

10.00–22.00
Odkrivanje galerijskih zakladov
S pomočjo natisnjenih izrezov boste otroci skupaj s starši poiskali pravo sliko iz Narodne galerije in ji narisali manjkajoče dele. Na koncu vas čaka nagrada.

10.00–22.00
Baročni zakladi – dopolnjevanke in umetnostni raziskovalnik
S pomočjo predlog baročnih okvirjev in svetniških likov boste otroci skupaj s starši poiskali pravo sliko in naslikali razgibane podobe svetnikov z atributi in spremljajočimi putti. Na koncu vas čaka nagrada. Preizkusite se lahko tudi v reševanju umetnostnega raziskovalnika, kjer boste na zanimiv način spoznali najbolj priljubljene svetniške zavetnike in njihove atribute. Pravilne rešitve vas bodo pripeljale do nagrade.

20.00
Midasova in Parisova sodba
Gledališka igralka Nina Skrbinšek bo pred slikama v stalni zbirki evropskih mojstrov uprizorila dve antični sodbi.

21.00
Izzvenevanje nekega obdobja. Oris poznobaročnega slikarstva na Kranjskem
Po občasni razstavi bo vodila Kristina Preininger.

V galerijski trgovini nudimo 18. junija do 50% popust na publikacije in spominke Narodne galerije. Vpisovali bomo nove člane Galovega kluba in poletne delavničarje (otroke od 6. do 14. leta). Odrasle vabimo k vpisu v Tečaj grafičnih tehnik globokega tiska, v abonma Sozvočje svetov in med Prijatelje Narodne galerije. Na Poletno muzejsko noč bodo vpisnine in članarine 10 % nižje. Vstop je prost!

Informacije: 01 24 15 418 (blagajna oz. trgovina), dejavnosti@ng-slo.si, www.ng-slo.si

18. junij 2010
Narodna galerija
Cankarjeva 20, Prešernova 24
1000 Ljubljana