Menu Shopping cart
Vaša košarica je prazna
Podprite nas
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
Razstave
20. junij 2009

Poletna muzejska noč

v Narodni galeriji

Tradicionalna akcija slovenskih muzejev, galerij in drugih razstavišč, bo tokrat v soboto, 20. junija. Prireditev predstavlja muzejsko-galerijske in druge umetnostne ustanove kot prostore za sproščeno in ustvarjalno preživljanje prostega časa in je že sedma po vrsti, vanjo je poleg Ljubljane vključenih še 24 slovenskih krajev, več kot 50 ustanov pa je pripravilo preko 160 programov za obiskovalce.

Več o posameznih programih kulturnih ustanov na spletnem naslovu: www.muzejska-noc.si

Celodnevni program v Narodni galeriji
sobota, 20. junij 2009

10.00 - 18.00
Prekmurski umetnostni zakladi
Nagradna igra, ki otroke in odrasle vabi k odkrivanju umetnostih zakladov Prekmurja. Vse male in velike radovedneže, ki bodo sodelovali, čaka na koncu darilce. Ob 20. uri bomo izžrebali dva srečneža: odraslega, ki ga bomo povabili na umetnostno potepanje po Prekmurju in otroka, ki ga bomo povabili, da se udeleži poletnih počitniških delavnic v Narodni galeriji.

10.00 - 18.00
Slovenska kultura na dotik
Narodna galerija vam v sodelovanju s podjetjema Semantika in Microsoft Slovenija predstavlja Microsoft Surface.
Na interaktivni mizi z vgrajenim zaslonom, ki omogoča sočasno prepoznavanje več dotikov prstov, boste lahko brskali po zbirkah slovenskih muzejev in galerij ter spoznavali avtorje in kulturne ustanove. Poigrali se boste lahko tudi z interaktivnimi sestavljankami nekaterih likovnih del iz stalnih zbirk Narodne galerije, preizkusili svoj spomin in poslali razglednico.

18.00
Predstavitev delavnice grafičnih tehnik globokega tiska
Že pet let poteka v Narodni galeriji delavnica, ki jo vodi prof. Bojan Kovačič. Na priložnostni razstavi bomo predstavili izbor ustvarjenih grafičnih listov in nekaj utrinkov iz delavnic. Vpisovali bomo nove delavničarje. Na poletno muzejsko noč bo vpisnina 10 % nižja.

20.00
Prekmurski večer v Narodni galeriji
Ob novi razstavi Umetnostni profil Prekmurja  bomo v sodelovanju z Društvom za promocijo in zaščito prekmurskih dobrot  obiskovalce povabili, da Prekmurje doživijo tudi z drugimi čuti. Ob zvokih ljudskih godcev bodo lahko degustirali tudi izbrane dobrote. Obiskovalce, ki si bodo ogledali razstavo, vabimo, da sodelujejo v nagradni igri.

Vstop je prost, razen na razstavo umetnika Roberta Mapplethorpa!

Narodna galerija bo v soboto, 20. junija,
odprta od 10. do 24. ure.

Vabljeni v galerijsko trgovino (Cankarjeva 20)
in v kavarno Cafe Ažbe (Prešernova 24).

20. junij 2009
Narodna galerija
Cankarjeva 20, Prešernova 24
1000 Ljubljana