Menu Shopping cart
Vaša košarica je prazna
Podprite nas
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
Razstave
26. junij–7. julij 2007

Poletne delavnice v Narodni galeriji

Za radovedne in ustvarjalne

Za otroke od 6. do 12. leta starosti.
Začetek delavnic ob 10. uri, zaključek med 12. in 13. uro. Zberemo se v vhodni avli (Prešernova 24), zaključimo v pedagoški delavnici (Puharjeva 9).
Predhodna najava za delavnice ni potrebna.
Cena delavnice je 2,10 EUR.
Več informacij na tel.: 24 15 415, med 8. in 10. uro.

Opisi delavnic

Pisane preproge: 26., 27. in 28. junij
Občudovali bomo starodavne preproge iz Turčije ter odkrivali njihove značilne oblike in barve. Ugotavljali bomo, kako so nastajale. So jih tkali ali vozlali? Katere roke so bile na delu: ženske ali moške? …
V delavnici bomo izdelali preprogo iz žaklovine, filca in usnja. Vsak otrok bo prispeval svoj delček, ki ga bo oblikoval z značilnimi vzorčki s kilimov. Na koncu bomo vse dele povezali v veliko pisano preprogo.

Kapela Scrovegnijev: 29. in 30. junij, 3. julij
Ogledali si bomo maketo kapele Scrovegnijev v merilu 1:3 in razbirali prizore, ki si sledijo v pasovih. Spoznali bomo, kdo je bil mojster, ki je v kapeli v Padovi poslikal 700 m2 površin. S kakšnimi barvami pa je mojster slikal? In kdaj je živel? …
V delavnici si bomo iz papirja tudi sami izdelali maketo slovite kapele in jo okrasili s prizori.

Poletje Ivane Kobilce: 4. in 5. julij
Poiskali bomo med mladimi obiskovalci najbolj priljubljeno sliko v Narodni galeriji. Razbirali bomo, zakaj je Ivana Kobilca sliko naslovila Poletje. Koga pa je upodobila? Je res slikala po živih modelih? Menda so bili otroci neusmiljeni kritiki njenih slik… Iz katerih rožic pa gospa in otroci spletajo kito?... Sliko bomo odkrivali po delčkih in na koncu sestavili veliki puzzle. V delavnici bomo spletli poletno cvetno kito, prav takšno kot jo je naslikala Ivana Kobilca.

Poletna tihožitja: 6. in 7. julij
V stalni zbirki evropskih mojstrov bomo iskali tihožitja, ki nas spomnijo na poletni letni čas. Le kaj bi lahko bilo upodobljeno na takšnih tihožitjih? Glasbila, knjige, novci… ali pa sadeži, cvetlice? Toda kateri sadeži in katere cvetlice? Morda celo ribe, školjke…?
V delavnici bomo iz papirja izdelali in pobarvali nekaj značilnih poletnih sadežev in cvetlic ter skupaj ustvarili veliko poletno tihožitje.

26. junij–7. julij 2007
Narodna galerija
Prešernova 24
1000 Ljubljana