Menu Shopping cart
Vaša košarica je prazna
Podprite nas
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
Razstave
5.–29. maj 2005

Portret 2005

Razstava črno belih fotografij

Poživljajoče nianse črno-belega fotografskega portreta

Veseli nas, da Fotoklub Ljubljana kljub spremembam, ki so nas doletele s popularizacijo in profesionalizacijo digitalne fotografije, nadaljuje razvoj ideje fotografskega portreta v črno beli tehniki in s tem meri odzivnost širše fotografske populacije. Tradicija portretiranja v samem klubu sega nazaj v začetke delovanja. Verjetno se je vsak član vsaj malo posvečal omenjeni tematiki. Lahko pa rečemo, da se je sam način portretiranja do današnjih dni spremenil pod vplivom različnih modernih načinov postavitve figure v prostor.

Da bi obudili in prebudili fotografsko strast, so se člani fotokluba Ljubljana odločili, da letos maja organizirajo medklubsko razstavo, ki s seboj vsekakor nosi ambiciozno sporočilo: razstaviti sto kvalitetnih fotografij; na ta način preizkusiti izpovedni, umetniški izraz portreta v črno-beli tehniki ter dramatičnost momenta človeškega čustvovanja, bivanja in predstavljanja. Na razstavi bomo priče mnogoterim pristopom k obdelavi portreta, različnim tehnikam in različnim miselnim vzorcem mnogih avtorjev pod eno streho.

V klubu upajo, da bo razstava navdušila s svojo odmevnostjo, poplačala začetne napore in postala vsakoletna tradicionalna razstava.

Katarina Tratar Korošin

Nosilec projekta
Fotoklub Ljubljana

Vodja projekta
Oskar Karel Dolenc

Člani žirije
Tihomir Pinter, Branimir Ritonja, Tomaž Kunder

Postavitev razstave
Fotoklub Ljubljana

Tehnična podpora
Narodna galerija

5. maj–29. maj 2005
Narodna galerija, vhodna avla
Prešernova 24