Menu Shopping cart
Vaša košarica je prazna
Podprite nas
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
Razstave
19. september–14. oktober 2011

Poster Festival Ljubljana 11

Razkriti obrazi rasizma

Moje delo,
častni gosti

Razstava postavlja na ogled 60 plakatov s socialno-politično tematiko, ki jih je oblikovalo 18 izbranih oblikovalcev, častnih gostov Poster Festivala Ljubljana '11. Častni gostje so: Fang Cheng, Lex Drewinski, Janping He, Alex Jordan, Čedomir Kostović, Luba Lukova, Chaz Maviyane-Davies, Armando Milani, Piotr Młodożeniec, Kazumasa Nagai, Ostengruppe, Kari Piippo, Péter Pócs, U. G. Sato, David Tartakover, James Victore, Mieczysław Wasilewski, Maja Wolna.

19. september–14. oktober  2011
Galerija Narodni dom
Cankarjeva 20
1000 Ljubljana

Mladi,
študentska dela

Razstava prikazuje rasizem, kot ga vidijo mladi (študentje) iz različnih evropskih držav. Razstavljenih je 125  plakatov, ki jih je oblikovalo 111 študentov oblikovanja štirih akademij: nizozemske Hanzehogeschool Groningen – Academie Minerva, poljske Akademie Sztuk Pięknych iz Varšave, francoske Ecole d' art Maryse Eloy iz Pariza in ljubljanske Akademije za likovno umetnost in oblikovanje. Študentje so plakate ustvarili pod mentorstvom profesorice in profesorjev Justyne Czerniakowske, Radovana Jenka, Cypriana Kościelniaka, Lecha Majewskega, Ranka Novaka, Thierryja Sarfisa in Mieczysława Wasilewskega.

Mojstrovine

Na ogled so dela mednarodno priznanih oblikovalcev, ki so se povabilu na festival odzvali z oblikovanjem plakatov na temo rasizma. S 101 plakatom se predstavlja 89 oblikovalcev iz 29 držav. Številni razstavljalci so prejemniki več mednarodnih nagrad, redni udeleženci največjih razstav, bienal, trienal in festivalov plakata po svetu ter so s svojimi deli zapisani v vseh sodobnih zbornikih in pregledih, ki tematizirajo oblikovanje plakata.

Otroci

Od februarja do maja 2011 je organizacija Amnesty International Slovenije za osnovnošolce in srednješolce organizirala natečaj risanja plakatov z naslovom Ustvarjalno proti rasizmu. Mladi so tako dobili priložnost, da se ustvarjalno zavzemajo proti rasni nestrpnosti in da svoje videnje rasizma sporočijo skozi plakat. Sodelovalo je 269 učencev in učenk iz 17 slovenskih šol. Na razstavi Otroci je razstavljenih 22 najbolj izvirnih plakatov, ki jih je izdelalo 36 avtorjev.

20. september–14. oktober 2011
Narodna galerija, Vhodna avla
Prešernova 24
1000 Ljubljana

Otroška delavnica

Delavnico izvaja Amy Skinner iz Amnesty International Slovenije.

Sobota, 01. oktobra: 10.00-12.00 ure
Veselimo se razlik!
Ustvarjalne delavnice za otroke*– Amnesty International Slovenije

Število mest: 30
Vstop prost

*Za otroke od 6.-12. leta starosti.

Narodna galerija
Prešernova 24
1000 Ljubljana

Spletna stran festivala
http://www.posterfestivalljubljana.org/2011

Produkcija
Fundacija Brumen

Umetniški vodja
Radovan Jenko

Postavitev razstave
Ranko Novak

Tehnična izvedba razstave
Žiga Rebek, Okvir d. o. o.

Koordinacija razstav v Narodni galeriji
Marja Lorenčak Kiker

Tehnična organizacija
Jože Raspet