Menu Shopping cart
Vaša košarica je prazna
Podprite nas
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
Razstave
14. september–24. oktober 2004

Ranko Novak

Razstava razstavnih plakatov

Ranko Novak, po rodu iz Zagreba, je eden vodilnih in najuspešnejših oblikovalcev plakata na Slovenskem. Diplomiral je na Fakulteti za arhitekturo, gradbeništvo in geodezijo v Ljubljani, že med študijem pa se je dodatno izpopolnjeval v grafičnem oblikovanju. Od 1987 predava na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani in sodi med najvidnejše oblikovalce vizualne komunikacije v Sloveniji.

Ranko Novak že vrsto let sodeluje tudi z Narodno galerijo v Ljubljani, in sicer pri postavitvah razstav ter oblikovanju in opremi razstavnih katalogov, študijskih zvezkov, plakatov, koledarjev, zloženk. V več kot treh destletjih plodovitega ustvarjanja je mojster oblikovanja ustvaril prek 150 plakatov in posterjev, od katerih jih blizu 100 promovira muzejsko in galerijsko dejavnost v Sloveniji in v tujini.

2003 je Ranko Novak Narodni galeriji podaril zbirko svojih plakatov; izbor, ki se je omejil na razstavne plakate, je bil predstavljen v novi vhodni avli Narodne galerije v Ljubljani med 20. junijem in 13. julijem 2003. Zdaj ta izbor (skupno 78 plakatov) predstavljamo hrvaškim ljubiteljem oblikovanja v Muzeju za umjetnost i obrt v Zagrebu.

Komisarka razstave
Mojca Jenko

Koordinatorka razstave v Muzeju za umjetnost i obrt
Koraljka Vlajo

Postavitev razstave v Muzeju za umjetnost i obrt
Miroslav Gašparović

Grafična podoba razstave v Muzeju za umjetnost i obrt
Ante Rašić

Katalogizacija in dokumentacija plakatov
Mojca Jenko

14. september–24. oktober 2004
Gostovanje v Zagrebu
Muzej za umjetnost i obrt
Zagreb