Menu Shopping cart
Vaša košarica je prazna
Podprite nas
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
Razstave
16.–29. maj 2005

Razstava razstavnih plakatov

Narodna galerija povezuje kulture

Muzeji povezujejo kulture je tema letošnjega svetovnega dneva muzejev (18. maj). ICOM-ovi pobudi se bo pridružila tudi Narodna galerija, ki kot umetnostni muzej skrbi za povezovanje med kulturami že od začetka svojega obstoja (1918), saj si ves ta čas prizadeva vzpostaviti in vzdrževati stike s tujimi umetniki, tujimi umetniškimi društvi ter muzeji in galerijami iz drugih kulturnih okolij.

Rezultat tovrstnega sodelovanja so gostujoče razstave v Narodni galeriji, s katerimi je naša ustanova poskrbela za predstavitev umetnostnih snovanj tujih dežel in umetnikov slovenski zainteresirani javnosti. Te razstave so ob povezovanju kultur ponesle v svet tudi ime in sloves mesta Ljubljane, ki ni le upravno, temveč tudi pomembno kulturno središče.

Narodna galerija se je odločila, da ob letošnjem mednarodnem dnevu muzejev pripravi dvotedensko priložnostno razstavo, na kateri bo predstavila plakate in razstavne kataloge, ki so spremljali zgoraj omenjene razstave. Ta prireditev bo obiskovalce seznanila z bogatim medkulturnim delovanjem našega osrednjega nacionalnega umetnostnega muzeja, ki s tovrstnimi aktivnostmi bogati slovensko in tuje kulture.

Avtorici razstave
dr. Lidija Tavčar in mag. Mojca Jenko

16. maj–29. maj 2005
Narodna galerija
Prešernova 24
1000 Ljubljana