Menu Shopping cart
Vaša košarica je prazna
Podprite nas
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
Razstave

Slike na platnu in kipi iz gline

iz Ajkčevih poletnih likovnih delavnic

Letos praznujemo peto obletnico Ajkčevih poletnih likovnih delavnic. Dve leti smo se seznanjali s slikami na platnu, zatem s pravo fresko, lani smo otrokom približali slike na lesu, letos pa glino in ponovno slike na platnu. Gre za spoznavanje vseh materialov iz katerih so tovrstne umetnine sestavljene, saj otroke lahko šele po tem, ko sami uporabljajo določen material, popeljemo v restavratorske delavnice, kjer se seznanimo z možnimi poškodbami in načini ohranjevanja naše kulturne dediščine.

Vsako leto smo smo kot zaključek poletnih tehnološko obarvanih likovnih delavnic izvedli razstavo vseh otroških del, ki so nastala v predhodnem poletju. Z razstavo želimo otrokom vzbuditi odnos do umetnin tudi tako, da njihova dela predstavimo na reprezentančen način, v novi vhodni avli Narodne galerije.

Slovesnost ob odprtju vsako leto privabi v hišo več kot 300 obiskovalcev. Odprtje spremlja tudi godba, letos Pihalni orkester Ljubljana - Vič. Letos smo ob tem dogodku predstavili tudi nastajajočo TV serijo Ajkec pri restavratorjih.

Ker igra promocija stroke v zadnjem času tako v svetu, kot pri nas pomembno vlogo pri osveščanju ljudi, s čimer pomaga pri ohranjevanju naše kulturne dediščine, lahko ta projekt uvrščamo med načine preventivne konservacije.

Na spodnjih povezavah vam predstavljamo umetnine, ki so nastale na delavnicah:

Otroške umetnine (.pps) ..>> (Za ogled potrebujete podporo za Powerpoint predstavitve.)
Otroške umetnine (.pdf) ..>> (Za ogled potrebujete Adobe Acrobat Reader.)

Vodja projekta
doc. Tamara Trček Pečak, akad. slik.
Narodna galerija
Prešernova 24
1000 Ljubljana