Menu Shopping cart
Vaša košarica je prazna
Podprite nas
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
Razstave
19. oktober 2004–10. maj 2005

Sozvočje svetov IV

abonma predavanj in koncertov

Spoštovani Prijatelji Narodne galerije in ljubitelji glasbe Komornega godalnega orkestra Slovenske filharmonije! Koncerti abonmaja "Sozvočje svetov IV" bodo ob torkih, 19. oktobra in 23. novembra 2004 ter 5. aprila in 10. maja 2005, ob 19.30 uri. Letos, kot novost, dodajamo praznični predbožični koncert, ki bo v nedeljo, 19. decembra 2004, ob 11 uri.

Ciklus koncertov smo zasnovali ob misli, da smo Slovenci nedavno postali tudi državljani Evropske unije. Zato želimo predstaviti glasbo iz različnih glasbenih okolij in stilnih obdobij naših najbližjih sosed, zvesti pa seveda ostajamo domačim avtorjem. Tako bomo na prvem koncertu izvajali glasbo italijanskih, na drugem nemških, na četrtem slovenskih in na petem čeških in madžarskih komponistov. Tretji koncert bomo izvedli v predbožičnem času in je zato praznično zasnovan. Štiridesetminutne koncerte bomo uvedli s kratkimi predavanji. Glasbenemu repertoarju bomo sledili z izborom mojstrovin iz zbirke evropskih slik in jim dodali tiste domače dosežke, ki so ujeli utrip velikega sveta.

Cene abonmaja:
Pet koncertov 12.000 SIT, posamezni koncert 3.000 SIT. Prijatelji Narodne galerije imajo 25% popusta pri nakupu abonmajev in 20 % pri nakupu posameznih kart.

Abonma in posamične vstopnice vplačate in prevzamete na blagajni Narodne galerije, Prešernova 24, vsak dan od 10. - 18. ure in uro pred prireditvijo, ob ponedeljkih zaprto.