Menu Shopping cart
Vaša košarica je prazna
Podprite nas
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
Razstave
3. december 2007

Ta veseli dan kulture

v Narodni galeriji

Program dejavnosti: ponedeljek, 3. december 2007

10.00 - 18.00
Muzejski knjižni sejem 29.11. - 3.12. 2007, vhodna avla
Predstavitev založniške dejavnosti slovenskih muzejev in galerij zadnjih treh let ter pomembnejših muzejskih knjižnih izdaj ali zbirk preteklih let, tudi tistih, ki morda niso več v prodaji. Predstavitev tudi delovanja slovenskih muzejskih strokovnih knjižnic, njihovega obsega in pomena za muzejsko stroko in najpomembnejših knjižnih izdaj, ki so jih knjižnice dobile preko knjižne izmenjave.

10.00 - 16.00
S knjigo v roki - odkrivanje galerijskih zakladov, za otroke in odrasle
Stalna zbirka Umetnost na Slovenskem in Stalna zbirka Evropski mojstri
Otroke in njihove starše vabimo k odkrivanju galerijskih slik s pomočjo natisnjenih izrezov, povzetih po razstavljenih slikah. K natisnjenim izrezom bodo narisali manjkajoče dele slike in za to prejeli darilce. Spremljevalna dejavnost ob Muzejskem knjižnem sejmu.

11.00
Franc Kavčič/Caucig, slike za dunajsko palačo knezov Auerspergov, javno vodstvo 
razstavišče
Vodeni ogled občasne razstave Franc Kavčič/Caucig, slike za dunajsko palačo knezov Auerspergov, ki predstavlja 12 neznanih in neobjavljenih oljnih slik in 13 osnutkov in študij zanje. Po razstavi bo vodila Tina Ponebšek.

12.00
Stalna zbirka Umetnost na Slovenskem/Permanent Collection, Art in Slovenia, javno vodstvo v angleškem jeziku/guided tour in English

16.00
Kavčičeve Venere, za otroke in mladino
razstavišče in vhodna avla
Dejavnost za otroke in mladino na občasni razstavi Franc Kavčič/Caucig, slike za dunajsko palačo knezov Auerspergov, kjer bomo spoznali rimsko Venero, v vhodni avli pa si bomo oblikovali Venerino pričesko. Dejavnost bo potekala v sodelovanju s Srednjo frizersko šolo, Ljubljana.

17.00
Knjige na slikah Evropskih mojstrov, za otroke in družine
Stalna zbirka Evropski mojstri
Dejavnost za otroke v stalni zbirki Evropski mojstri, kjer bomo poiskali nekaj slik, na katerih so upodobljene knjige. Spremljevalna dejavnost ob Muzejskem knjižnem sejmu.

17.00
Franc Kavčič/Caucig, slike za dunajsko palačo knezov Auerspergov, javno vodstvo 
razstavišče
Vodeni ogled občasne razstave Franc Kavčič/Caucig, slike za dunajsko palačo knezov Auerspergov, ki predstavlja 12 neznanih in neobjavljenih oljnih slik in 13 osnutkov in študij zanje. Po razstavi bo vodil dr. Ferdinand Šerbelj.

18.00
Kako postati nemški slikar? - Lovis Corinth in nacionalne poetike v slikarstvu okoli 1900.
Predavanje gostujočega profesorja dr. Michaela F. Zimmermanna s Katoliške Univerze Eichstätt - Ingolstadt. Soorganizator predavanja je Filozofska fakulteta v Ljubljani, Oddelek za umetnostno zgodovino. Predavanje bo v angleščini.

Prost vstop od 10. do 18. ure!

V galerijski trgovini bodo publikacije, ki jih je izdala Narodna galerija, znižane do 50 %!
Ponudba razglednic in plakatov Narodne galerije s 30%  znižanimi cenami!