Menu Shopping cart
Vaša košarica je prazna
Podprite nas
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
Razstave
5. oktober–10. oktober 2010

Teden otroka v Narodni galeriji

Z igro do dediščine

V Tednu otroka od 5. do 10. oktobra 2010 imate prav poseben razlog, da obiščete muzeje in galerije. Zakaj? Ker se bodo v mnogih hišah kulturne in naravne dediščine dogajale neverjetne stvari!

Z igro do dediščine je projekt, ki ga prvič letos organizira Pedagoška sekcija pod okriljem Skupnosti muzejev Slovenije. Pedagoška sekcija združuje kustose, ki se v muzejih in galerijah ukvarjajo s pedagoškimi in andragoškimi programi za razne ciljne skupine. Kustosi pedagogi smo namreč prepričani, da ima »igrivo« učenje visoko pedagoško vrednost, saj ima močan motivacijski pristop, hkrati pa vpliva na razvoj osebnosti, oblikovanje spoznanj, izkušenj in spretnosti.

Z igro do dediščine je projekt, s katerim želimo širiti prepoznavnost kulturno vzgojnih pristopov, primerov dobrih praks v muzejih in galerijah ter promovirati pomen pedagoškega dela, saj predstavlja enega najpomembnejših oblik približevanja obiskovalcem, prepoznavnosti in spoštovanja kulturne dediščine. V projektu, katerega ciljna populacija so otroci od 3. do 12. leta starosti in družine, želimo spodbujati medgeneracijska približevanja, ustvarjalnost, kreativnost in odkrivanja novih znanj skozi igro. Tkali bomo vezi med neznanim in znanim, med preteklostjo in sedanjostjo.

V projektu Z igro do dediščine sodeluje 28 muzejev in galerij iz vseh slovenskih pokrajin in mest. Vsi programi so objavljeni na spletni strani Skupnosti muzejev Slovenije www.sms-muzeji.si.

Program v Narodni galeriji

Sreda, 6. 10. ob 16.00
V koledar ujeti čas
Kakšne koledarje so uporabljali v srednjem veku? So bili namenjeni zelo učenim ali preprostim ljudem? So jih obešali na steno kot danes? So bili veliki ali majhni? Vse to bomo izvedeli v sobotni delavnici, kjer bomo srednjeveški koledar sestavili na razstavi, svojega pa si bomo izdelali v delavnici.

Četrtek, 7. 10. ob 16.00 in sobota, 9. 10., ob 10.00
Narobe svet v srednjeveških rokopisih
So bile v srednjeveških knjigah zapisane samo resne in učene resnice ali so se pisarji, slikarji in bralci ob knjigah tudi zabavali? Kaj jih je najbolj nasmejalo? Odgovore bomo poiskali v razstavljenih rokopisih, v delavnici si bomo izdelali knjižno kazalko.

Predhodne prijave na delavnice so obvezne: 01/24 15 415/418, dejavnosti@ng-slo.si. Vstop je prost!

5. oktober–10. oktober 2010
Narodna galerija
Prešernova 24
1000 Ljubljana