Menu Shopping cart
Vaša košarica je prazna
Podprite nas
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
Razstave
8.–13. oktober 2013

Teden otroka

Z igro do dediščine

V Tednu otroka, ki ga letos obeležujemo med 7. in 13. oktobrom 2013, Pedagoška sekcija Skupnosti muzejev Slovenije (SMS) organizira akcijo Z igro do dediščine. Sodeluje kar 37 muzejev in galerij iz vseh slovenskih regij, ki so v tem tednu pripravili bogat program, namenjen otrokom in družinam. Zanje bo ta teden vstop v muzeje in galerije, ki sodelujejo pri projektu, brezplačen.

V okviru akcije bodo slovenski muzeji in galerije v Tednu otroka pripravili različne razstave, družinske programe in druge javne prireditve, namenjene otrokom in družinam. Muzeji in galerije vas vabijo, da jih obiščete na številnih brezplačnih dogodkih, ki jih izvajamo v upanju, da vam približamo naše kulturne ustanove. Skupno akcijo muzejev in galerij za vas pripravljamo že četrto leto v želji, da v naših ustanovah doživite čim več lepih trenutkov.

Nataša Ferlinc Krašovic,
koordinatorica Pedagoške sekcije pri SMS

Program v Narodni galeriji

  • Galova skrinja: brezplačno si jo izposodite na blagajni in se odpravite na družinsko raziskovanje galerije! V skrinjo je škrat spravil priročnik, pobarvanke in predmete, s pomočjo katerih bo iskanje in raziskovanje umetnin zabavno in poučno.
  • Ustvarjalna delavnica Krošnjar: vabimo vas, da se nam pridružite na brezplačni ustvarjalni delavnici, ki se bo odvijala v soboto, 12. oktobra. Spoznali bomo novopridobljeno umetnino, ki je k nam pripotovala iz Anglije. Pričetek ob 10. uri.

Vstop za družine z otroki je v Tednu otroka prost!
Galerija je odprta od torka do nedelje, od 10.00 do 18.00. Vabljeni!

8.–13. oktober 2013
Narodna galerija
Prešernova 24
1000 Ljubljana