Menu Shopping cart
Vaša košarica je prazna
Podprite nas
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
Razstave
15. junij–15. julij 2004

Trst in Ljubljana

Odprta vrata muzejev

Slovensko muzejsko društvo (SMD) in Narodna galerija, Ljubljana vas v petek, 4. junija 2004 ob 11. uri vabita v malo predavalnico Narodne galerije, Ljubljana (vhod iz Puharjeve ulice) na novinarsko konferenco in predstavitev sodelovanja.

Predstavili Vam bomo sodelovanje muzejev in nekaterih kulturnih ustanov obeh mest. V počastitev slovenskega vstopa v Evropsko skupnost so se odločili, da bodo v navedenem času na široko in brezplačno odprli svoja vrata za italijanske državljane v Ljubljani in za slovenske v Trstu.

Na osnovi že obstoječih odnosov med nekaterimi tržaškimi ustanovami in glavnimi umetniškimi in znanstvenimi muzeji iz Ljubljane, ki so že večkrat sodelovali v obliki izmenjave gradiva, razstav (kot se je zgodilo leta 2002 med Muzejem Revoltella iz Trsta in Narodno galerijo iz Ljubljane v zvezi z razstavo portretista Jožefa Tominca) in z udeležbo na simpozijih, je Oddelek za kulturo Občine Trst vzpostavil stike s slovenskimi ustanovami, ki so potrdile svojo pripravljenost, da bi sodelovale na prvi skupni pobudi v mesecu juniju in juliju.

Na novinarski konferenci v Ljubljani bodo sodelovali:
dr. Andrej Smrekar, predsednik SMD in direktor Narodne galerije, Ljubljana
Sergio Dolce, direktor Muzejev znanosti, Trst
Adriano Dugulin, direktor Muzejev za zgodovino in umetnost, Trst
Maria Masau Dan, direktorica Mestnega muzeja Revoltella, Trst

Dodatne informacije in dogovarjanja
Janja Rebolj, tel.: (041) 220 698, e-pošta: janja.rebolj@mm-lj.si

15. junij–15. julij 2004
Narodna galerija
Puharjeva 9
1000 Ljubljana