Menu Shopping cart
Vaša košarica je prazna
Podprite nas
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
Razstave
Občasna | 4. 1. 2024 – 1. 3. 2024

Umetnine leta

Razstava reprodukcij v Knjižnici za slepe in slabovidne

Ob 200-letnici prve predstavitve brajice je v Knjižnici slepih in slabovidnih Minke Skaberne v Ljubljani na ogled razstava reprodukcij slovitih umetnin iz stalne zbirke Narodne galerije, ki so bile v letu 2023 predstavljene v časopisih Zveze društev slepih in slabovidnih Slovenije in na spletni strani ZDSSS v rubriki Umetnina meseca. 

Slike na razstavi so opremljene s kratkim opisom v brajici in zvočnim opisom. Razstavljeni sta tudi tipna reprodukcija slovite Kofetarice Ivane Kobilca in reliefna reprodukcija slike Ribji trg Pavla Künla, ki smo ju pripravili v sodelovanju z Naravoslovnotehniško fakulteto v Ljubljani. Na ogled je še pomanjšana tipna reprodukcija Prešernovega spomenika ter tipne slikanice za otroke o galerijskem škratu Galu, ki so jih ustvarili na Oddelku za likovno umetnost Pedagoške fakultete v Mariboru.

V Narodni galeriji se že vrsto let trudimo, da bi razstavljene umetnine približali vsem obiskovalcem. Zadnja raziskava Urbanističnega inštituta Republike Slovenije kaže, da smo izjemno dobro prilagojeni za različne oblike oviranosti.

Razstava je na ogled do 1. marca 2024.
Odprto od ponedeljka do petka od 8. do 14. ure, ob sredah do 16. ure.

4. januar – 1. marec 2024
Knjižnica slepih in slabovidnih Minke Skaberne
Kotnikova 32 
1000 Ljubljana