Menu Shopping cart
Vaša košarica je prazna
Podprite nas
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
Razstave
Občasna | 5. 7. 2024 – 1. 8. 2024

Zmenek z mojstrovino

Razstava plakatov na prostem

Mednarodni festival kreativnosti Zlati boben je stičišče evropske ustvarjalnosti na področju oglaševanja. V okviru festivala poteka tudi natečaj Mladi bobnarji, na katerem lahko sodelujejo mladi ustvarjalci do 30. leta starosti. Na minulem festivalu so udeleženci natečaja izdelali plakat ali serijo plakatov na temo Zmenek z mojstrovino.

Ustvarjalni izziv natečaja je bil oblikovati inovativno in navdihujoče vizualno povabilo na zmenek z mojstrovino ter s tem vzbuditi zanimanje mednarodne javnosti za odkrivanje slovenske kulture in umetnosti.

Na natečaj je prispelo več kot 50 del z vsega sveta, od katerih smo za razstavo v Plakatni galeriji Figovec izbrali 20 projektov, ki predstavljajo umetnine iz stalne zbirke Narodne galerije. 

Mlade ustvarjalce vabimo, da se pridružijo novemu izzivu za oblikovanje plakatov z angleškim naslovom You can't spell Slovenia without love and that is why you must love it. Namen izziva je spodbujanje razmišljanja o Sloveniji in ljubezni.

Vse plakate in serije plakatov, prijavljene na tekmovanje mladih bobnarjev, lahko najdete na spletni strani www.goldendrum.com.

Avtorica razstave
Živa Rogelj

5. julij – 1. avgust 2024
TAM-TAM plakatna galerija Figovec
Ljubljana