Menu Shopping cart
Vaša košarica je prazna
Podprite nas

Dogodki in obvestila

Oktober - december 2016 - Posebno

Tečaj risanja in tečaj grafičnih tehnik za odrasle

Vabimo k vpisu v jesenski semester

Tečaj risanja

Kdaj: 21. oktober – 23. december 2016, petki od 16.00 do 18.00. 10 srečanj po 2 šolski uri v ustvarjalnem ateljeju in v razstavnih prostorih. Skupno 20 ur.
Cena: 120 €, vplačila na blagajni Narodne galerije. V skupino sprejmemo 15 tečajnikov.

Spoznavali se bomo z različnimi risarskimi prijemi, ki so jih uporabljali naši mojstri skozi zgodovino. Vsako obdobje predstavlja izhodišča za učenje različnih likovnih načinov upodabljanja. Ogledali si bomo slike in risbe, ki jih bomo skupaj ovrednotili in raziskali risarske tehnike. Največ časa bomo na srečanjih posvetili ustvarjanju in s tem urili naše risarske sposobnosti. Naučili se bomo, kako skozi risbo sporočamo in kako prilagodimo naš izraz, da predstavimo želeno likovno vsebino. Tečaj vodi akad. slikarka Tanja Milharčič. Vabljeni!

Tečaj grafičnih tehnik

Kdaj: 17. oktober – 19. december 2016, ponedeljki od 16.00 do 19.00. 10 srečanj po 4 šolske ure v ustvarjalnem in grafičnem ateljeju. Skupno 40 ur.
Cena: 190 €, vplačila na blagajni Narodne galerije. V skupino sprejmemo 15 tečajnikov.

Tečaj vodi priznani ustvarjalec zaslužni prof. Bojan Kovačič, spec., ki si pedagoško delo predstavlja kot tipično ateljejsko delo v grafični delavnici za globoki tisk. Pred leti Narodni galeriji podarjeni Pogačnikov stroj za tiskanje omogoča učni program spoznavanja globokega tiska in sicer suhe igle, jedkanice, akvatinte, mehke prevleke, rezervaža, njihove kombinacije ... Ob tem bo profesor spodbujal likovno fantazijo, senzibilnost, še posebno v omenjenih tehnikah, poudarjal specifičnost grafičnega lista in vztrajal na kvaliteti odtisa. Predaval bo umeščenost tehnik globokega tiska v umetnostnozgodovinski kontekst in produkcijo sodobne umetniške grafike.