Menu Shopping cart
Vaša košarica je prazna
Podprite nas

Dogodki in obvestila

25. - 27. januar 2017 - Delavnica

Vabilo na muzejsko izobraževalno delavnico

V okviru EU projekta HearMe

Narodna galerija je vodja evropskega projekta HearMe, ki želi zbližati muzeje z mladostniki, starimi med 14 in 19 let. V sodelovanju z mednarodnimi partnerji (Kunsthistorisches Museum Wien, Avstrija, Galerija Matice Srpske, Srbija in socialni inštitut SISE, Španija) razvijamo inovativno metodologijo, s katero želimo likovno umetnost približati mladim v srednjih šolah. V HearMe metodi združujemo poslovno metodo BrickMe, odprt pogovor o umetnosti in LEGO resno igro (glejte naše spletne vire).

V želji, da bi čim več muzejev spoznalo metodo, bomo organizirali brezplačno delavnico v Ljubljani, ki bo potekala med 25. in 27. januarjem 2017 (trajala bo tri dni, med 9. in 17. uro). Vljudno vabimo muzejske pedagoginje/pedagoge in vodnike, da se nam pridružijo. Za vse udeležence bo Narodna galerija organizirala malico, kosilo in večerjo.

Muzeje, ki se nam bodo pridružili, bomo prosili za podpis izjave o pridruženem partnerstvu, ki ne nosi pravnih in finančnih obveznosti, temveč predvideva, da boste spoznanja delavnice/metodologije vključili v svoje izobraževalne programe in da nam boste posredovali povratne informacije, nasvete, mnenja, itd.

Delovni jezik delavnice bo angleščina. Podroben program bo prijavljenim poslan naknadno. Ob koncu tridnevnih delavnic bodo udeleženci prejeli potrdilo o udeležbi. Število udeležencev je omejeno na 20, prijave zbiramo do zapolnitve prostih mest na: dejavnosti@ng-slo.si
Za več informacij se lahko obrnete na kustosa, koordinatorja projekta Natašo Braunsberger (T: +386 1 24 15 415, E: natasa_braunsberger@ng-slo.si) in Michela Mohorja (T: +386 1 24 15 435, E: michel_mohor@ng-slo.si).

Vabljeni!

Spletna vira projekta:
http://projecthearme.org/
https://www.facebook.com/projecthearme

Delavnice sofinancira program Evropske unije Ustvarjalna Evropa.

Izvedba tega projekta je financirana s strani Evropske komisije. Vsebina publikacije (komunikacije) je izključno odgovornost avtorja in v nobenem primeru ne predstavlja stališč Evropske komisije.