Menu Shopping cart
Vaša košarica je prazna
Podprite nas
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
Dogodki
30. januar 2024 - Dogodek

Alzheimer Cafe: predavanje in druženje

Kaj nam možganska slikanja povedo o delovanju možganov pri osebah s pozabljivostjo

torek, 30. januar, ob 11.00

Vabimo vas na Alzheimer Cafe, predavanje in druženje, ki je organizirano v sodelovanju z Združenjem Spominčica. Dogodek bo potekal v Avditoriju Narodne galerije in istočasno na platformi zoom.

Predavanje: Kaj nam možganska slikanja povedo o delovanju možganov pri osebah s pozabljivostjo?
Izr. prof. dr. Maja Trošt, dr. med. je specialistka nevrologije zaposlena na Nevrološki kliniki in na Kliniki za nuklearno medicine, UKC Ljubljana. Je tudi predavateljica na Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani. Pri kliničnem delu se posveča  bolnikom z nevrodegenerativnimi boleznimi možganov, to so parkinsonizmi in demence in je vodja Centra za ekstrapiramidne bolezni na Kliničnem oddelku za bolezni živčevja. Področje njenega raziskovalnega dela so presnovni možganski vzorci pri bolnikih nevrodegenerativnimi boleznimi možganov, ter zdravljene napredovalih faz Parkinsonove bolezni in drugih motenj gibanja s črpalkami in globoko možgansko stimulacijo.

Po predavanju sledi pogovor in izmenjava izkušenj ob čaju in piškotih.

Udeležba je brezplačna. Za udeležbo na platformi Zoom se registrirajte na povezavi.

Pred predavanjem vas ob 10.00 toplo vabimo tudi na brezplačno ustvarjalno delavnico: Mesto v zimskem večeru. Z likovno pedagoginjo boste lahko po korakih ustvarili zimsko veduto. Ne zamudite, saj ustvarjanje ugodno vpliva na naše počutje: omogoča pomiritev, sprošča nakopičena negativna čustva, prispeva k zmanjšanju tesnobnega razpoloženja, vzbudi občutek zadovoljstva in krepi samozavest. 
Delavnica poteka v Ustvarjalnem ateljeju Narodne galerije. Več o dogodku na povezavi.