Menu Shopping cart
Vaša košarica je prazna
Podprite nas
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
Dogodki
29. november 2022 - Cikel dogodkov

Sozvočje svetov: predavanje in koncert

Morski spomini

torek, 29. november 2022, ob 19.30

Predavanje: Čar modrine valov
Predava kustosinja Katra Meke.

Pogled na umirjeno valovanje morja, odbleski sonca na morski gladini, piš vetra in šumenje morske pene nas navdajajo z energijo in nam prinašajo notranji mir. Narodi, ki ob morju živijo ali so z njim obkroženi, gojijo do njega posebno spoštovanje, saj jim je omogočalo preživetje in oteževalo morebitne napade sovražnikov. Morje in pogledi na obmorsko pokrajino so navdihovali umetnike pri ustvarjanju v vseh umetnostnih obdobjih. Gledalci so lahko uživali ob pogledu na sončne obale obmorskih letovišč in vrvež pristanišč, medtem ko so drugi zadrževali dih ob mogočnosti narave v prizorih neviht, brodolomov ali slavnih morskih bitk.

Koncert: Morski spomini 
Solist: Zmagovalec/Zmagovalka našega tekmovanja mladih solistov  
Alenja Pivko Kneževič: novo delo (naročilo KGOSF, svetovna premiera) 

Koncertantno delo z mladim solistom
Eduard Toldrà: Vistes al Mar / Pogled na morje 

Morje ima nad nami moč, silno kot nobena druga stvar. Pogledi, zvoki, vonji ostajajo v naših čutih še dolgo po tem, ko se vrnemo v notranjost kontinenta. Nocojšnji koncert začenjamo z novim delom slovenske skladateljice Alenje Pivko Kneževič, naročenim za Sozvočje in navdahnjenem z morjem. V nadaljevanju se nam bo predstavil letošnji zmagovalec tekmovanja mladih instrumentalistov pod 30 let, večer pa bomo zaključili z živahnim in redko izvajanim mediteranskim triptihom »Pogled na morje« (»Vistes al Mar«) Eduarda Toldràja.

Prodaja vstopnic:
Abonma ali posamične vstopnice vplačate in prevzamete pri blagajni Narodne galerije, Prešernova 24, vsak dan od 10. do 18. ure, ob četrtkih do 20. ure in uro pred prireditvijo, ob ponedeljkih zaprto.


Informacije: 
T: 01 24 15 418 (blagajna)
E: blagajna@ng-slo.si