Menu Shopping cart
Vaša košarica je prazna
Podprite nas
Obiščite nas

Srednje šole

Za srednješolce ponujamo pregledna vodstva po stalni zbirki in po občasnih razstavah. Želimo si, da dijaki aktivno doživijo in spoznajo umetniška dela z obiskom izvirnikov. Vabimo vas, da si ogledate naše programe in izberete pravega za svoje dijake.

Po poprejšnjem dogovoru prilagodimo dejavnosti za senzorno in gibalno ovirane dijake.

Dejavnosti na stalni zbirki

PrisluhniMi

Motivi v umetnosti: Umetnost na Slovenskem

Zgodba o Robbovem vodnjaku

Tuji jezik angleščina v stalni zbirki

Kombinirana vodstva po stalni zbirki in razstavi Skrivnosti dolgega življenja

Po vodenem ogledu stalne zbirke, v okviru katerega si bomo ogledali tudi izbrane restavrirane umetnine, se bomo na kratko sprehodili še po razstavi naših galerijskih konservatorjev-restavratorjev. Spoznali bomo njihovo delo in nekaj temeljnih restavratorskih postopkov, ki jih bomo predstavili na primerih obnovljenih umetnin. Izvedeli bomo tudi, kako pravilno ravnamo z umetninami, kako umetniška dela potujejo na razstave in kako so pospravljena v depojih, kadar niso na ogled obiskovalcem. Dijaki bodo poškodbe na slikah lahko opazovali pod različnimi koti osvetlitve in tudi pod ultravijolično lučjo.

Trajanje kombiniranega ogleda: 90 min (60 min stalna zbirka in 30 min razstava)
Cena kombiniranega ogleda: 3 eur / dijaka

Razstava je na ogled do 10. marca 2019Več o razstavi na povezavi.

Dejavnosti na razstavi Prostor v prostoru

Razstava Prostor v prostoru: Scenografija na Slovenskem do leta 1991 bo na ogled od 25. aprila do 8. septembra. Pripravlja jo Slovenski gledališki inštitut (SLOGI) v sodelovanju z Narodno galerijo.

Razstava bo slovensko scenografijo prikazala zgodovinsko, stilno, likovno in gledališko ob enem. S pomočjo ohranjenih maket, scenski osnutkov, skic, načrtov in fotografij predstav bo predstavljena scenografija kot veda, delo sodobnih in starejših scenografov ter razvoj prostorov igre na slovenskih odrih. Več na povezavi.

Prostori dramatike in domišljije: vodstvo z delavnico

Od škatlaste do abstraktne scene: vodstvo z delavnico

Naročanje skupin in organizacija obiska