Menu Shopping cart
Vaša košarica je prazna
Podprite nas
Obiščite nas

Srednje šole

Za srednješolce ponujamo pregledna vodstva po stalni zbirki in po občasnih razstavah. Želimo si, da dijaki aktivno doživijo in spoznajo umetniška dela z obiskom izvirnikov. Vabimo vas, da si ogledate naše programe in izberete pravega za svoje dijake.

Po poprejšnjem dogovoru prilagodimo dejavnosti za senzorno in gibalno ovirane dijake.

Dejavnosti na stalni zbirki

PrisluhniMi

Motivi v umetnosti: Umetnost na Slovenskem

Zgodba o Robbovem vodnjaku

Tuji jezik angleščina v stalni zbirki

Dejavnosti na razstavi Bojan Kovačič in grafična šola v Narodni galeriji 2004−2018

21. marec–19. maj 2019

Razstava Bojan Kovačič in grafična šola v Narodni galeriji 2004−2018 je posvečena spominu na učitelja in njegovim učencem v Narodni galeriji. Bojan Kovačič (1949–2017) je namreč kar petnajst let vodil grafično šolo v Narodni galeriji. Umetnik je leta 2009 poklonil ustanovi svoj dotedanji grafični opus, njegova vdova gospa Elena Martello Kovačič pa v lanskem letu grafične liste, nastale med 2011 in 2017. Na razstavi si lahko poleg umetniških del Bojana Kovačiča in učencev ogledate tudi grafične pripomočke in postopek nastajanja tehnik globokega tiska.

Zgoščeni odtisi: Vodstvo z ustvarjalno delavnico

Dejavnosti na razstavi Prostor v prostoru

25. april8. september 2019

Razstavo Prostor v prostoru: Scenografija na Slovenskem do leta 1991 pripravlja Slovenski gledališki inštitut (SLOGI) v sodelovanju z Narodno galerijo. Razstava bo slovensko scenografijo prikazala zgodovinsko, stilno, likovno in gledališko ob enem. S pomočjo ohranjenih maket, scenski osnutkov, skic, načrtov in fotografij predstav bo predstavljena scenografija kot veda, delo sodobnih in starejših scenografov ter razvoj prostorov igre na slovenskih odrih. Več na povezavi.

Prostori dramatike in domišljije: vodstvo z delavnico

Od škatlaste do abstraktne scene: vodstvo z delavnico

Naročanje skupin in organizacija obiska