Menu Shopping cart
Vaša košarica je prazna
Podprite nas
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
Izobraževanje

Osnovne šole

Izbirate lahko med dejavnostmi na stalni zbirki in na občasnih razstavah. Osnovnošolske programe smo razdelili v tri sklope glede na starost učencev: za prvo, za drugo in za tretjo triado. Želimo si, da obisk galerije postane edinstveno doživetje umetnosti, hkrati pa tudi dopolnilo pouku in način utrjevanja snovi, zato razlago umetnin uskladimo z učnim načrtom.

Po vnaprejšnjem dogovoru prilagodimo dejavnosti za senzorno ovirane učence.

Likovni natečaj za osnovnošolce 2021/2022: Vtisi iz mojega kraja

Likovni natečaj - v okviru šole ali doma

Dejavnosti na stalni zbirki

I. triada

Galova skrinja Galerijsko kraljestvo živali Zaplesane impresije O strašnem zmaju in drugih legendah Galerijske slike in ljudske pripovedke Mušičevi konjički

II. triada

Zgovorne slike Galerijske slike in ljudske pripovedke Mušičevi grički in konjički v grafičnih tehnikah Delovni zvezek: Galerijski ABC Pesmi v galeriji Antični miti in junaške pripovedke

II. in III. triada

POSEBNO: Kulturno-naravoslovni dan v galeriji in Arboretumu Volčji Potok

III. triada

Razkošni barok Antični miti in junaške pripovedke Od srednjega veka do moderne Mušičevi grički in konjički v grafičnih tehnikah Slovenski impresionisti in njihov čas Pesmi v galeriji Konec šole? Mularijo v galerijo!

Gradivo za učence in učitelje

Gradivo lahko uporabite pri pripravah na obisk Narodne galerije ali za delo v razredu. Na voljo so besedila za razlago obdobja in posameznih umetnin, učni listi, videoposnetki ter predlogi za ustvarjalne delavnice.
Slovenski impresionisti in njihov čas

Naročanje skupin in napotki za organizacijo obiska

Naročanje skupin in organizacija obiska