Menu Shopping cart
Vaša košarica je prazna
Podprite nas
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
Izobraževanje

Osnovne šole

Izbirate lahko med dejavnostmi na stalni zbirki in na občasnih razstavah. Osnovnošolske programe smo razdelili v tri sklope glede na starost učencev: za prvo, za drugo in za tretjo triado. Želimo si, da obisk galerije postane edinstveno doživetje umetnosti, hkrati pa tudi dopolnilo pouku in način utrjevanja snovi, zato razlago umetnin uskladimo z učnim načrtom.

Po vnaprejšnjem dogovoru prilagodimo dejavnosti za senzorno ovirane učence.

Nagradni likovni natečaj za osnovnošolce 2023/2024: Moj odsev, moja zgodba

Likovni natečaj - v okviru šole ali doma

Dejavnosti na stalni zbirki

I. triada

Galova skrinja Galerijsko kraljestvo živali Zaplesane impresije O strašnem zmaju in drugih legendah Galerijske slike in ljudske pripovedke

II. triada

Zgovorne slike Galerijske slike in ljudske pripovedke Mušičevi grički in konjički v grafičnih tehnikah Delovni zvezek: Galerijski ABC Pesmi v galeriji Antični miti in junaške pripovedke

III. triada

Razkošni barok Antični miti in junaške pripovedke Od srednjega veka do moderne Mušičevi grički in konjički v grafičnih tehnikah Slovenski impresionisti in njihov čas Pesmi v galeriji

Naročanje skupin in napotki za organizacijo obiska

Naročanje skupin in organizacija obiska

Učno gradivo

Spoštovani učitelji,

za vas in vaše učence smo pripravili gradivo, ki ga lahko uporabljate pri delu v razredu ali pri šolanju na daljavo. Ko bo čas to ponovno dopuščal, vam lahko pride prav tudi pri pripravah na obisk Narodne galerije - pri spoznavanju in pristnem doživljanju umetnin še vedno ostaja najpomembnejši stik z izvirnimi deli.

Vsak paket sestavljajo:

  • učni list za tisk;
  • reprodukcije umetnin, ki so jim ponekod dodani tudi kratki opisi posameznih del in avtorjev;
  • rešitve z razlago.

Do interaktivnih učnih listov za spletno reševanje lahko dostopate preko povezav, ki so objavljene v posameznem sklopu.

Gradivo smo glede na učno snov in teme, ki jih obravnava, razdelili v različne starostne skupine. Vabljeni, da si ogledate ponudbo za vsa starostna obdobja in izberete najprimernejše za vaše učence. 

Več informacij o umetninah, ki se pojavljajo v nalogah, in o obdobjih, v katerem so nastale, lahko poiščete tudi na naši spletni strani.

Naj vam bo gradivo v pomoč pri predstavljanju galerijskih umetnin. Naloge sem ter tja vključujejo tudi vprašanja iz drugih področij, kar vam daje možnost, da umetniška dela in njihov čas nastanka povežete z drugimi šolskimi predmeti in jih celostno obravnavate.

Želimo vam prijetno uporabo in reševanje!

I. triada II. triada III. triada