Menu Shopping cart
Vaša košarica je prazna
Podprite nas
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Podprite nas

Narodna galerija že vrsto desetletij opravlja svoje poslanstvo: zbiranje, varovanje, raziskovanje in predstavljanje slovenske kulturne dediščine javnosti. Trudimo se, da bi skupaj s svojimi podporniki bogatili umetnostni fond, z nakupi reševali umetnine pred propadom ali odtujitvijo iz našega okolja in ozaveščali ljudi o pomenu naše kulturne dediščine.

Podjetja in posamezniki, ki so jih družili skupni interesi, so skozi desetletja finančno ali kako drugače pomagali uresničiti vizijo Narodne galerije, da je prerasla v hram slovenske umetnosti in kulture in hkrati postala prostor, kjer se v sproščenem duhu srečujemo in delimo svoje navdušenje nad lepoto vrhunskih umetniških del. Zgolj državna sredstva namreč še zdaleč ne zadostujejo več za dosledno izvajanje našega poslanstva.

Ker je dopolnjevanje umetnostnih zbirk poleg interpretiranja dediščine širši javnosti ena naših prioritetnih nalog, Vas vabimo, da se nam pridružite pri izpolnjevanju zastavljenih ciljev. Vsako donacijo bomo hvaležno in skrbno uporabili v koristne namene, v zameno pa bi Vam radi segli v roko s ponudbo, ki bo prava za Vas.

Vabljeni, da se osebno oglasite pri nas in se pozanimate o različnih možnostih sodelovanja. Veseli bomo vašega obiska!

  • Postanite del dobre zgodbe - sponzorstvo in pokroviteljstvo (PDF)
    Postanite del dobre zgodbe - sponzorstvo in pokroviteljstvo (PDF)

Sponzorji in donatorji

Na umetniškem trgu je vse več umetnin, ki bi lahko oplemenitile naše zbirke, vendar jih z razpoložljivimi sredstvi ne moremo odkupiti, zato odhajajo v roke drugih, pogosto tujih lastnikov. S pridobljenimi sredstvi skušamo zaustaviti odliv pomembnih umetniških del, finančna podpora pa pride prav tudi pri izvajanju mnogih drugih projektov, ki omogočajo dosledno izpolnjevanje našega poslanstva in hkrati bogatijo programsko ponudbo Narodne galerije.

Razstavljene umetnine, podarjene ali pridobljene z donacijami, pospremimo z napisno tablico o darovalcu.

Podjetjem, ki nas podprejo v naših prizadevanjih, se zahvalimo z objavo logotipa na naši spletni strani, v izbranih publikacijah in na promocijskih materialih, v uporabo pa jim tudi ponudimo galerijsko vhodno avlo, primerno za gala dogodke. Za zaposlene v takšnem podjetju organiziramo brezplačne oglede razstav in jih povabimo tudi na druge dogodke. Odprti smo za različne predloge sodelovanja.

Prijatelji Narodne galerije

Društvo prijateljev Narodne galerije je zaživelo že leta 1995. Naše prijatelje povezujejo in družijo zanimanje za umetnost in zgodovino, veselje do odkrivanja novih spoznanj ter želja po sproščenem druženju s podobno mislečimi. S članarino nam pomagate bogatiti program dogodkov in dejavnosti, s katerimi galerija odpira vrata širokemu krogu kulturne javnosti. Prav tako bodo vedno dobrodošle Vaše ideje, izkušnje in znanje z vašega področja dela.

Za prijatelje vsako leto pripravimo zanimiv program srečanj, ki vključujejo predavanja, oglede kulturnih spomenikov po Ljubljani in v njeni okolici in strokovne izlete po Sloveniji ali tujini.

S članarino pridobite prost vstop v galerijo in na vodstva, na predavanja in na druge naše dogodke. Lahko uveljavljate popust pri izletih, pri koncertih, pri nakupu naših publikacij in pri vpisu na delavnice in na tečaje, prav tako pa ste deležni predogleda novih razstav z avtorjem projekta.

Podprite nas:

  • Član donator (fizična oseba) – 500 EUR (Fizična osebe postane član PNG in je hkrati tudi donator)
  • Član donator (pravna oseba) – 2000 EUR (Pravna oseba dobi izkaznico, ki jo lahko uporabljajo vsi zaposleni in je donator NG)

Več o programu, o ugodnostih in o vpisu na povezavi.

Prostovoljci

Pomoč pri delu v galeriji je vedno dobrodošla. Zavzemamo se, da prostovoljcem v zahvalo za njihov kreativni doprinos zagotovimo kar največ možnosti pri pridobivanju novih izkušenj in znanja.

Pomagate nam lahko na različne načine: ob odprtju razstav in ob drugih dogodkih, pri promociji in ob aktivnostih za prijatelje Narodne galerije ali pa pri varovanju galerijskih zbirk. Glede na vaše zanimanje, izkušnje in strokovne kompetence se lahko dogovorimo tudi za sodelovanje v enem od naših oddelkov: v kustodiatu, v restavratorskem ateljeju, v knjižnici, v dokumentaciji, v tehnični službi ali oddelku za izobraževanje in animacijo. Prav v tem oddelku se ponuja veliko raznovrstnih možnosti: sodelujete lahko na delavnicah za otroke in družine, pri aktivnostih Galovega kluba, ob rojstnih dnevih ali pri pripravi materiala, ki ga potrebujemo za vse ustvarjalne dejavnosti.

Sporočite nam svoje predloge in skupaj bomo našli najprimernejši način sodelovanja.

Volila

Volila so zelo pomembna pri dopolnjevanju in širjenju umetniških zbirk. S poklonitvijo umetniških del galeriji poskrbite, da so skrbno hranjena in dostopna širši javnosti v občudovanje in študij.

Darovane umetnine, ki jih vključimo v stalno zbirko, razstavimo s posvetilom.

Kontakt

mag. Bojan Kuhar,
pomočnik direktorice
T: 01 24 15 405
E: bojan_kuhar(at)ng-slo.si