Menu Shopping cart
Vaša košarica je prazna
Podprite nas

Dogodki in obvestila

20.-21. oktober 2020 - Posebno

Dvodnevna ekskurzija v Padovo in Mantovo

Od Giotta do Van Gogha

Vabimo Vas na  jesensko dvodnevno ekskurzijo v Padovo in Mantovo, v torek, 20. in v sredo, 21. oktobra 2020.  Program pripravljamo skupaj z Akademsko potovalno agencijo Ars longa, vodila pa jo bosta kustos Narodne galerije dr. Andrej Smrekar in sodelavec Ars longe umetnostni zgodovinar Damjan Sova. Veselimo se druženja z Vami in skupnega odkrivanja slikarskih biserov od Giotta do Van Gogha.

Osrednja pozornost ekskurzije bo usmerjena na razstavo Van Gogh. Barve življenja, ki jo je v Centru San Gaetano pripravila Linea d'Ombra oz. Marco Goldin, ki imata za sabo že vrsto uspešnih razstavnih projektov. Posebnost razstave je, da ne sledi zgolj monografski zasnovi, pač pa Van Goghova dela prepleta in predstavlja skupaj z drugimi pomembnimi mojstri, kot so Delacroix, Courbet, Millet, Hiroshige, Seurat, Pissarro, Signac, Bernard, Gauguin, Bacon …  Razstava odpira tako celo pahljačo umetniško prepletenih zgodb in izjemnih slikarskih mojstrovin. Na ogled bo 125 del, od tega 78 Van Goghovih. Največ del za razstavo sta prispevala Van Goghov muzej iz Amsterdama in Kröller-Müller muzej iz Otterlooja. Dr. Andrej Smrekar nam bo že na poti v Padovo podrobno predstavil Van Gogha, razstavo in njene poudarke.

Vaše prijave sprejemamo pri blagajni Narodne galerije, (T: 01/24-15-418), od torka do nedelje, med 10. in 18. uro.

Če bo za ekskurzijo vladalo povečano zanimanje, bomo konec oktobra oz. v začetku novembra razpisali dodatni termin. Ob morebitni spremembi epidemiološke slike in odpovedi ekskurzije, bo agencija prijavljenim povrnila vplačan znesek.

Več o programu ekskurzije.