Menu Shopping cart
Vaša košarica je prazna
Podprite nas

Dogodki in obvestila

27. in 28. december 2018 - Delavnica

Prednovoletni počitniški delavnici za otroke

Galovi ustvarjalnici

Četrtek in petek, 27. in 28. december, od 10.00 do 13.00

V času novoletnih počitnic se bomo v stalni zbirki ozrli k skrivnostnim, pravljičnim, tihim slikam. Spoznavali bomo, kdo jih je naslikal, kako so nastajale in za koga. Razvozlali bomo njihova sporočila, predvsem pa bomo podoživeli in še domišljijsko razpredli upodobljene prizore. V delavnici bomo ustvarjali spominke, ki bodo lahko tudi izvirna darila najdražjim. Pridružite se nam in se v predprazničnih dneh prepustite domišljiji ter ustvarjalnemu navdihu med likovnimi zakladi Narodne galerije.

Četrtek: Galerijske izmišljije in snežene krogle

Da bomo začutili zimsko idilo, bomo najprej v stalni zbirki poiskali naslikano zimsko pravljično pokrajino. Ko zares močno sneži, vse potihne in včasih se tam daleč v gozdu dogajajo čudeži. Slikarjevo podobo bomo dopolnili z galerijskimi izmišljijami in vanje vtkali različne živali, zasnežena drevesa in ledene diamante. V delavnici bomo modelirali figurice v plastelinu, jih posuli z lesketajočim prahom in ustvarjali snežene krogle. Take zimske pravljice bodo še dolgo krasile naše domove ali razveseljevale prijatelje.

Petek: Zlata svetloba in čarobne lučke

Ogledali si bomo dragoceno sliko, ki nam predstavlja Marijo, Jezuščka in angela. Zdi se, kakor da vse figure izžarevajo svetlobo v nočni pokrajini, ki jo svetli le bledikavi soj lune. Posebej pa žari naslikani okvir, ki nam bo razkril še manjše prizore, s številnimi figurami in okraski. V pričakovanju najdaljše noči si bomo v delavnici tudi mi izdelali zlate lučke, ki nam bodo ob praznikih pričarale toplo svetlobo in skrivnostne sence na stenah 

Cena posamezne delavnice: 7 eur. Vsi otroci, ki se bodo udeležili obeh Galovih ustvarjalnic, bodo prejeli Galovo darilo.
Popusti: člani Galovega kluba 5 eur. V ceno je vključena vstopnina, voden ogled z delavnico, ustvarjalni material, čaj in piškoti.
Prijave sprejemamo na: E: dejavnosti@ng-slo.si in na T: (01) 24 15 415

Vabljeni otroci, od 5. leta starosti naprej in mlajši ob spremstvu staršev!

Zbirno mesto: Vhodna avla, Prešernova 24, ob Robbovem vodnjaku.